Επισκόπηση αποθήκης ελεγχόμενης θερμοκρασίας με χειριστές ανυψωτικών που εργάζονται

6 συμβουλές λιτής σκέψης σε κρύα περιβάλλοντα

Μία από τις κύριες προκλήσεις σε ψυχρά περιβάλλοντα είναι η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας για τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο εσωτερικό, διατηρώντας παράλληλα το κόστος χαμηλό. Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να διακυβεύεται η καλή λειτουργία του μηχανήματος.

Άλλες προκλήσεις μπορεί να είναι η βελτιστοποίηση της χωρητικότητας της μπαταρίας, η ελαχιστοποίηση της σπατάλης χώρου και τα προβλήματα που προκαλούνται από τη συμπύκνωση. Για να λύσετε αυτές τις κοινές προκλήσεις, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών σας.

1. Χρησιμοποιήστε τον σωστό εξοπλισμό

Ο αξιόπιστος, γρήγορος και ευέλικτος εξοπλισμός διαχείρισης υλικών θα υποστηρίξει μια ομαλή ροή προϊόντων για να διασφαλίσει ότι τα φρέσκα προϊόντα δεν θα χαλάσουν. Οι λειτουργίες ψυκτικών αποθηκών είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις διαχείρισης υλικών, καθώς οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μπορεί να επηρεάσουν τα μηχανήματα σας. Επομένως, για την αποφυγή βλαβών και κόστους επισκευής, συνιστώνται ανεπιφύλακτα μηχανήματα ψυκτικών αποθηκών με εξειδικευμένες επιλογές (όπως λάδια ψυκτικής αποθήκευσης, άξονες από ανοξείδωτο χάλυβα κ.λπ.). Επιπλέον, με έναν προλειτουργικό έλεγχο, οι εργαζόμενοι μπορούν να βεβαιωθούν ότι ο εξοπλισμός είναι έτοιμος να κάνει τη δουλειά χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο στο κρύο.

2. Γεμίστε τον κύβο

Ο χώρος είναι δαπανηρός στις ψυκτικές αποθήκες. Επομένως, η χρήση και η αποθήκευση του χώρου της αποθήκης σας πρέπει να βελτιστοποιηθούν. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας μεθόδους αποθήκευσης που χρησιμοποιούν τον όγκο της αποθήκης σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, τα αυτοματοποιημένα shuttle μεγιστοποιούν τη χρήση του χώρου, διατηρώντας παράλληλα υψηλή απόδοση και ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στην ψυκτική αποθήκη.

3. Εξετάστε νέες λύσεις ενέργειας

Γνωρίζατε ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χάνουν ελάχιστη έως καθόλου απόδοση εντός της ψυκτικής αποθήκης και έχουν ενεργειακή απόδοση έως και 30% υψηλότερη από τις μπαταρίες μόλυβδου-οξέος; Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας, ευκαιριακή φόρτιση και δυνατότητα φόρτισης εντός της ψυκτικής αποθήκης. Χάρη στη λύση θέρμανσης της μπαταρίας, τα μηχανήματα μπορούν να αποδίδουν συνεχώς σε όλη τη βάρδια.

Διαβάστε περισσότερα για τις λύσεις ψυκτικής αποθήκης

4. Βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι είναι άνετα

Εκτός από τα κατάλληλα ρούχα, η παραγωγικότητα των εργαζομένων θα επωφεληθεί από έξυπνο και αξιόπιστο εξοπλισμό που τους κρατά ζεστούς στο κρύο. Για παράδειγμα, ο εξοπλισμός των μηχανημάτων με θερμαινόμενη καμπίνα μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σας. Το επιπλέον κόστος που σχετίζεται με τις θερμαινόμενες καμπίνες έχει γρήγορο χρόνο απόσβεσης, καθώς η παραγωγικότητα παραμένει υψηλή χάρη στο ότι το προσωπικό είναι άνετο κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του και κάνει λιγότερα διαλείμματα εργασίας (αυτές είναι συνήθεις πρακτικές σε ψυχρά περιβάλλοντα και συνήθως αντιπροσωπεύουν απώλεια παραγωγικότητας 10%-15%) .

5. Εξετάστε την αυτοματοποίηση για επαναλαμβανόμενες εργασίες

Ένας απλός τρόπος για να μειώσετε τον αριθμό των εργαζομένων στις ψυχρές περιοχές είναι να αυτοματοποιήσετε ορισμένες διαδικασίες. Η εισαγωγή αυτοματοποιημένων μηχανημάτων αποθήκης για αυτοματοποιημένη μεταφορά ή αποθήκευση παλετών μπορεί να πραγματοποιηθεί σταδιακά. Οι εργαζόμενοι μπορούν στη συνέχεια να αναλάβουν εναλλακτικές εργασίες όπου δεν εκτίθενται στις σκληρές συνθήκες εργασίας.

6. Βεβαιωθείτε για την συντήρηση

Η εργασία σε κρύες και υγρές συνθήκες επιβαρύνει πολύ τα μηχανήματά σας. Η πρόσβαση σε ειδικευμένους μηχανικούς σέρβις και γνήσια ανταλλακτικά είναι το κλειδί για την ομαλή λειτουργία σας 24/7. Με τα έξυπνα μηχανήματα μας είμαστε σε θέση να σας υποστηρίξουμε, χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από την τηλεματική για να βελτιώσουμε την συντήρηση του περονοφόρου ανυψωτικού σας. Σας συνιστούμε πάντα να ζητάτε ένα σχέδιο συντήρησης, ειδικά όταν εργάζεστε με περονοφόρα ανυψωτικά σε δύσκολες συνθήκες, όπως η ψυκτική αποθήκη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

An autopilot doing horizontal transportation

Αυτοματοποιημένες Λύσεις

Η γκάμα αυτοματοποιημένων μηχανημάτων μας προσφέρει προηγμένες και ευέλικτες λύσεις για πιο αποδοτική και οικονομική διαχείριση υλικών.

Διαβάστε περισσότερα >

Μπαταρία ιόντων λιθίου σχεδιασμένη από την Toyota

Προσφέροντας περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου για πολλά χρόνια, η Toyota Material Handling παρουσιάζει τη νέα της λύση μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Διαβάστε περισσότερα >

Reach truck σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία

Περιβάλλοντα με ελεγχόμενη θερμοκρασία

Οι λειτουργίες σε περιβάλλον Cold Store είναι από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα εργασίας. Προσφέρουμε μία πλήρη γκάμα μηχανημάτων και λύσεων για κρύα περιβάλλοντα και λύσεις αποκλειστικά για cold store.

Διαβάστε περισσότερα >

Service technician servicing a Toyota truck

Toyota Service

Με τα πακέτα μας μπορείτε να προσαρμόσετε το service στις δικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα >