Toyota Production System

Έχουμε παγκόσμια φήμη για τον τρόπο που εργαζόμαστε, βασισμένοι στη λιτή σκέψη που απορρέει από τις αρχές που καθορίζονται στο Σύστημα Παραγωγής της Toyota (TPS). Το όραμά μας για τον «Αληθινό Βορρά» (ο απώτερος στόχος μας) είναι το zero muda, που σημαίνει μηδενική σπατάλη. Αυτό βασίζεται σε τέσσερα βασικά στοιχεία: σεβασμό και ασφάλεια για τους ανθρώπους, μηδενικά ελαττώματα, ενιαία ροή (καθοδηγούμενη από τους πελάτες μας) και 100% προστιθέμενη αξία.

Πώς το TPS ωφελεί τη λειτουργία σας

  • Διασφάλιση ποιότητας
  • Έγκαιρη παράδοση
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον
  • Υγεία & Ασφάλεια

Η εργασία με τις αρχές της TPS μας επιτρέπει να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα κατά παραγγελία και με έγκαιρη παράδοση σε εσάς. Η παραγωγή μας σέβεται το περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει την ανακύκλωση των προϊόντων μας στο τέλος της ζωής τους. Συνεχής μέτρηση και βελτίωση σημαίνει συνεχή βελτίωση των προϊόντων, που αντικατοπτρίζεται από μια μείωση κατά 70% των αξιώσεων εγγύησης τα τελευταία 10 χρόνια. Δεσμευόμαστε επίσης να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο εργασίας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες μας.

Πώς το TPS εγγυάται ποιοτικά μηχανήματα

  • Jidoka: καθιστώντας τα προβλήματα ορατά
  • Kaizen: συνεχής βελτίωση
  • 100% προστιθέμενη αξία

Όλα τα μηχανήματα μας παράγονται σύμφωνα με το Σύστημα Παραγωγής της Toyota, με πάνω από το 95% των ευρωπαϊκών πωλήσεων προϊόντων μας να κατασκευάζονται στα δικά μας εργοστάσια στη Σουηδία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι όλοι επωφελούνται από τα υψηλότερα επίπεδα διασφάλισης ποιότητας με βάση τον έγκαιρο προγραμματισμό, σε συνδυασμό με το jidoka – μια μέθοδο που χρησιμοποιούμε για να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε προβλήματα εντοπίζονται αμέσως και διορθώνονται.

Ρίξτε μια ματιά στο ταξίδι που κάνουν τα μηχανήματα μας στα εργοστάσιά μας, με θέα 360º.

Η προέλευση και η κουλτούρα του συστήματος παραγωγής Toyota

Το σύστημα παραγωγής της Toyota (TPS) αναπτύχθηκε από την Toyota τη δεκαετία του 1950 ως απάντηση στην έλλειψη οικονομικών πόρων μεταπολεμικά, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ωστόσο, η προέλευση του TPS ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

Η αρχή της ιστορίας μπορεί να εντοπιστεί στη δεκαετία του 1920, με την ιδέα του Jidoka, η οποία αρχικά αναπτύχθηκε από τον ιδρυτή της Toyota, Sakichi Toyoda, ως «έξυπνος αυτοματισμός» και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτόματες μηχανές για να βελτιώσει την παραγωγικότητα καθώς και διασφαλίζοντας την ποιότητα, εντοπίζοντας αυτόματα ανωμαλίες και προβλήματα.

Στη δεκαετία του 1930 η έννοια του «Just-in-Time» επινοήθηκε από τον Kiichiro Toyoda ως μέρος των προσπαθειών του να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό τρόπο κατασκευής αυτοκινήτων Toyota, όταν οι πόροι ήταν σπάνιοι και τα απόβλητα δεν ήταν οικονομικά ανεκτά. Η επιτυχία του Just-in-time εξαρτάται από το να φέρετε ακριβώς τα σωστά προϊόντα (εξαρτήματα) στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Τα Jidoka και Just-in-time διαμόρφωσαν τους δύο πυλώνες του Συστήματος Παραγωγής Toyota (TPS) που αναπτύχθηκε από τον Taichi Ohno και έκτοτε έχει βελτιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το TPS θεωρήθηκε ως ο παράγοντας διαφοροποίησης που επέτρεψε στην Toyota να ανακάμψει πιο γρήγορα από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970, σε σύγκριση με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ως αποτέλεσμα, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ανέλαβε μια ερευνητική μελέτη, η οποία κατέληξε στη δημοσίευση ενός βιβλίου με τίτλο «Η μηχανή που άλλαξε τον κόσμο», το οποίο αναγνώριζε το TPS ως τον διαφοροποιητή και την αληθινή πηγή της λιτής σκέψης.

Η TPS στοχεύει να δημιουργήσει το καλύτερο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να προωθήσουν ιδέες και να μεγιστοποιήσουν τις ανθρώπινες αξίες. Παρόλο που σήμερα η Toyota έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές στον κόσμο, αυτή η προσέγγιση εξακολουθεί να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την κουλτούρα μας αποτελώντας το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εταιρείας.

Το TPS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως μεθοδολογία και νοοτροπία που μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στην κατασκευή αλλά σε όλες τις διαδικασίες και λειτουργίες.

Η εξάλειψη του Muda (απόβλητα) και η φιλοδοξία να προσθέσουμε αξία για τους πελάτες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας είναι το θεμέλιο για τον τρόπο που εργαζόμαστε. Αυτό μεταφράζεται σε νοοτροπία kaizen, επικεντρωμένη στη συνεχή βελτίωση και στην προσπάθεια για καθημερινή βελτίωση της εργασίας.

Λάβετε συμβουλές και υποστήριξη απευθείας από την Toyota

Η Toyota είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την προέλευση της λιτής σκέψης, που χτίστηκε στα θεμέλια του Συστήματος Παραγωγής της Toyota. Στην Toyota δίνουμε μεγάλη έμφαση στα θεμελιώδη στοιχεία. Η οπτική διαχείριση, τα 5S και η καθημερινή διαχείριση είναι οι μέθοδοι που διαμορφώνουν την κουλτούρα μιας εταιρείας και την προετοιμάζουν για τον λιτό μετασχηματισμό. Όχι μόνο εστιάζουμε στη βελτιστοποίηση της ροής, αλλά δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, καθώς είναι το κλειδί για την προώθηση της αλλαγής και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών. Επίσης εξετάζουμε βαθιά την ηγετική συμπεριφορά της εταιρείας, καθώς γνωρίζουμε ότι η υποστήριξη και η συμμετοχή από πάνω προς τα κάτω είναι το κλειδί για τη διασφάλιση των λιτών αποτελεσμάτων μετασχηματισμού που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα για το Toyota Way