The Toyota Way

Η καρδιά της κουλτούρας της Toyota προήλθε από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda, ο οποίος όρισε τις αρχές της Toyota ως μαρτυρία του πνεύματός του, και περνούν συνεχώς από γενιά σε γενιά. Το να είσαι ηγέτης της Toyota σημαίνει να κατανοείς και να χρησιμοποιείς αυτές τις αρχές ως οδηγό και έμπνευση για την καθημερινή σου δουλειά. Οι 5 αξίες του Toyota Way αντιπροσωπεύουν την ουσία αυτών των αρχών.

Πρόκληση

Να διατηρηθεί ένα μακροπρόθεσμο όραμα και η ανταπόκριση σε όλες τις προκλήσεις με το θάρρος και τη δημιουργικότητα που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα.

Kaizen

Συνεχής βελτίωση. Καθώς καμία διαδικασία δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί τέλεια, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.

Genchi Genbutsu

"Πηγαίνετε και δείτε" - Μετάβαση στην πηγή για να βρείτε τα γεγονότα προκειμένου να λάβετε σωστές αποφάσεις, να δημιουργήσετε συναίνεση και να επιτύχετε στόχους.

Σεβασμός

Η Toyota σέβεται τους άλλους, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατανοήσει τους άλλους, αναλαμβάνει ευθύνες και κάνει ό,τι μπορεί για να οικοδομήσει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ομαδικότητα

Η Toyota διεγείρει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, μοιράζεται ευκαιρίες για εξέλιξη και μεγιστοποιεί την ατομική και ομαδική απόδοση.

Το Kaizen δίνει σε κάθε μέλος την εξουσία να κάνει αλλαγές στους ρόλους του, οι οποίες με τη σειρά τους κάνουν βελτιώσεις στην εταιρεία.

Επιστροφή στο Toyota Lean Academy >>

True North - Προς το απόλυτο όραμα

Το True North σημαίνει απόλυτο όραμα και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε στην TLA όταν εργαζόμαστε μαζί με τους πελάτες μας. Προκαλέστε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που μπορείτε είναι η βασική στάση όταν επιδιώκετε την εύρεση του True North. Το True North TPS συνοψίζεται στα 4 βασικά στοιχεία παρακάτω:

Σεβασμός και ασφάλεια για τους ανθρώπους – Προτεραιότητα η ασφάλεια αλλά και η δέσμευση όλου του προσωπικού για τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών και της οργάνωσης – μια κουλτούρα «kaizen».

Μηδενικά ελαττώματα – Επιβεβαιώνουμε την ποιότητα σε κάθε βήμα της διαδικασίας για την διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών και την αποφυγή της σπατάλης που σχετίζεται με τη διόρθωση ελαττωμάτων.

Εννιαία ροή, κατά παραγγελία – Η μεθοδολογία Just in Time ορίζει ότι κάθε προϊόν κατασκευάζεται βάση της ζήτησης αποφεύγοντας την σπατάλη υπερβολικής παραγωγής και στασιμότητας των υλικών.

100% προστιθέμενη αξία – Βάλτε την εμπειρία του πελάτη στο κέντρο. Εξαλείψτε τις σπατάλες και μεγιστοποιήστε την αξία βελτιώνοντας συνεχώς τις διαδικασίες και προσθέτοντας πραγματική αξία στο προϊόν, χωρίς καθυστερήσεις ή στατικά εξαρτήματα.

Η Toyota Material Handling έχει ορίσει το δικό της όραμα True North ως «Zero Muda - Όχι άλλη αναμονή και σπατάλη χάρη στην απρόσκοπτη ροή αγαθών και δεδομένων». Το Zero Muda αποτελεί τη θεμελιώδη προσέγγιση της νέας μας στρατηγικής «Ποιότητα σε ό,τι κάνουμε» βάζοντας τον πελάτη πάντα πρώτο και στο επίκεντρο.

Ο όρος Muda είναι ο ιαπωνικός όρος για τα απόβλητα, ο οποίος έρχεται σε πολλές μορφές, με τη χειρότερη μορφή να είναι η υπερβολική παραγωγή, αποθέματα, ελαττώματα, υπερβολική επεξεργασία, μεταφορά και αναμονή. Η Toyota στοχεύει στην εξάλειψη των αποβλήτων στις δικές της δραστηριότητες, καθώς και στη συνεργασία με τους πελάτες για την επίτευξη παρόμοιων στόχων.

Επιστροφή στο Toyota Lean Academy >>