Ποια είναι τα προνόμια των Smart Trucks για την επιχείρηση σας;

Τα έξυπνα μηχανήματα σας δίνουν την δυνατότητα να συνδεθείτε με το σύστημα διαχείρισης στόλου I_Site από την Toyota και να αποκτήσετε πρόσβαση στις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των λειτουργιών σας. Η εφαρμογή επιτρέπει και την υποστήριξη εξ' αποστάσεως είτε είστε πελάτης με ένα μηχάνημα είτε διαθέτετε μεγάλο στόλο μηχανημάτων σε πολλές περιοχές παγκοσμίως. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα έξυπνα μηχανήματα μπορούν να βελτιώσουν την επιχείρησή σας - για μια λειτουργία μέγιστης προστιθέμενης αξίας με την μέγιστη βελτιστοποίηση λειτουργιών και μηδενική σπατάλη ενέργειας, χρόνου και χώρου ως αποτέλεσμα.

1. Αύξηση παραγωγικότητας

Βελτιωμένη χρήση μηχανημάτων

Η απόκτηση μιας πλήρους επισκόπησης των εργασιών σας, ειδικά αν διαχειρίζεστε πολλές τοποθεσίες, δεν είναι πάντα εύκολη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χρόνου και σπατάλη σε πολλούς τομείς που μπορεί να μην γνωρίζετε. Γνωρίζατε ότι ο μέσος όρος χρησιμοποίησης ενός στόλου με ανυψωτικά μηχανήματα είναι μόλις 35%; Αυτό σημαίνει ότι το 65% είναι σπατάλες που μπορούν να εξαλειφθούν, είτε είναι χαμένος χρόνος, κόστος ή ζημία.


Με τα έξυπνα μηχανήματα μπορείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια και να βελτιώνετε την αξιοποίηση των μηχανημάτων σας. Τα υπάρχοντα δεδομένα του Toyota I_Site, τα οποία προέρχονται από όλα τα συνδεδεμένα έξυπνα μηχανήματα που λειτουργούν ήδη, δείχνουν ότι οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να εξαλείψουν σημαντικές σπατάλες πόρων βελτιώνοντας τα επίπεδα αξιοποίησης. Αυτό μπορεί ακόμη να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των απαιτήσεων σε μηχανήματα καθώς αρχίζετε να χρησιμοποιείτε δεδομένα για τη βελτίωση του σχεδιασμού διαχείρισης των φορτηγών. Αλλά αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως προμηθευτές και επιχειρηματικοί εταίροι.

Βελτιωμένη απόδοση χειριστών

Είτε έχετε ένα μηχάνημα είτε ένα ολόκληρο στόλο που λειτουργεί στην αποθήκη σας, η λεπτομερής επισκόπηση της κατάρτισης των οδηγών σας μπορεί να είναι εξίσου δύσκολη. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τα επίπεδα παραγωγικότητας στην αποθήκη σας οι οδηγοί να είναι σωστά εκπαιδευμένοι, να επανεκπαιδεύονται τακτικά και να διαθέτουν έγκυρη άδεια, η οποία είναι εύκολο να εντοπιστεί στην εφαρμογή I_Site.

Έξυπνη συγκριτική αξιολόγηση

Όταν έχετε μια επιχείρηση με πολλές τοποθεσίες, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες, πόσο μάλλον να μετράτε και να συγκρίνετε. Με την έξυπνη συγκριτική αξιολόγηση, η αξιολόγηση και η σύγκριση των επιδόσεων των μηχανημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες γίνεται εύκολη, επιτρέποντάς σας να αναλαμβάνετε δράση όπου είναι απαραίτητο.

 

2. Βελτίωση Ασφάλειας

Πρόληψη κινδύνων με έλεγχο ταχύτητας

Είναι μια συνεχής προσπάθεια η δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου εργασίας όπου τα ατυχήματα αποτρέπονται ώστε να εμποδίζεται ο τραυματισμός των οδηγών. Για να αποτρέψετε τέτοιου είδους κινδύνους στην αποθήκη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το I_Site για να ελέγξετε την ταχύτητα του έξυπνου μηχανήματος σας και να μειώσετε την πιθανότητα σύγκρουσης.

Παρακολούθηση κραδασμών

Σε περίπτωση που συνεχίζουν οι συγκρούσεις, εκτός από τα μηχανήματα σας, γίνονται ζημιές και στα συστήματα αποθήκευσης, τα εμπορεύματα και φυσικά υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των χειριστών. Χάρη στους αισθητήρες κραδασμών στα έξυπνα μηχανήματα, μπορείτε να έχετε μια επισκόπηση των καταγεγραμμένων κραδασμών, πότε και πού συνέβησαν, και σε ποια ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε το πρόβλημα ορατό (Jidoka) και να πάτε στην πηγή (Genchi Genbutsu) του λόγου πίσω από τη σύγκρουση και να το αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα μηχανήματα εισέρχονται σε κατάσταση χαμηλής ταχύτητα μετά από πρόσκρουση και ότι μπορούν να εκτελούν εκ νέου την πλήρη λειτουργία τους μετά την επαναφορά τους από εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Διαδικασία ελέγχου και ασφάλειας πριν από την εκκίνηση

Η παρακολούθηση των υπαλλήλων που είναι εξουσιοδοτημένοι και των χειριστών που επιτρέπεται να οδηγούν ορισμένους τύπους μηχανημάτων είναι επίσης ευκολότερη με το I_Site. Η εφαρμογή μπορεί να ζητήσει από τους οδηγούς να προβούν σε έλεγχο πριν από τη λειτουργία και να εκτελέσουν διαδικασία ασφάλειας πριν από την εκκίνηση του φορτηγού.

Διατηρήστε τον έλεγχο με το I_Site

Όταν δεν βρίσκεστε στο χώρο σας ή όταν έχετε πολλές τοποθεσίες, δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσετε τον έλεγχο των λειτουργιών σας ή να κάνετε ενέργειες από απόσταση. Χάρη στην εφαρμογή I_Site για κινητές συσκευές, μπορείτε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει, όπου και αν βρίσκεστε, με τη δυνατότητα να αναλάβετε δράση, εάν είναι απαραίτητο.

3. Αύξηση διάρκειας ζωής μηχανήματος και μπαταρίας

Αυξημένη διάρκεια ζωής μηχανήματος

Είναι απαραίτητο τα μηχανήματα σας να δουλεύουν αξιόπιστα και να αποτρέπονται οι ξαφνικές ζημιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το I_Site για ανάλυση, ώστε να βελτιώσετε τη λειτουργική αποδοτικότητα του εξοπλισμού σας και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του στόλου σας.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το ίδιο ισχύει και για την μπαταρία: είναι σημαντικό να είναι ενεργειακά αποδοτική και να μην χρειάζεται πολλή συντήρηση, αλλά να διατηρεί το μηχάνημα σε λειτουργία. Επομένως, μπορείτε να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιείτε τη χρήση της μπαταρίας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των μπαταριών ιόντων λιθίου;
Διαβάστε περισσότερα για το Li-Ion εδώ >

4. Μείωση δαπανών

Μείωση του λειτουργικού κόστους

Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας είναι ένα από τα κύρια σημεία εστίασης μιας επιχείρησης εφοδιαστικής, καθώς το κόστος μπορεί εύκολα να αυξηθεί, ειδικά όταν δεν έχετε λεπτομερή επισκόπηση όλων των δραστηριοτήτων και των σχετικών δαπανών εντός της αποθήκης. Παρακολουθώντας την αξιοποίηση των μηχανημάτων, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε πώς μπορούν να βελτιστοποιηθούν το μέγεθος και οι διαδικασίες του στόλου σας ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Η παρακολούθηση του τρόπου χειρισμού του εξοπλισμού σας και η λήψη μέτρων όπου είναι απαραίτητο θα μειώσουν επίσης τη συχνότητα συντήρησης, μειώνοντας το κόστος επισκευών.

Αποφυγή ζημιών και ασφαλιστικών δαπανών

Τα ατυχήματα και το κόστος των ζημιών είναι άλλο ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Με όλα τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσφέρει το I_Site, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε άμεσα και να το αποφύγετε. Ταυτόχρονα, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις ασφαλιστικές δαπάνες.

Διαβάστε περισσότερα για τα smart trucks

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

An autopilot doing horizontal transportation

Αυτοματοποιημένες Λύσεις

Η γκάμα αυτοματοποιημένων μηχανημάτων μας προσφέρει προηγμένες και ευέλικτες λύσεις για πιο αποδοτική και οικονομική διαχείριση υλικών.

Διαβάστε περισσότερα >

Έξυπνα συνδεδεμένα μηχανήματα

Διαβάστε περισσότερα για τα έξυπνα συνδεδεμένα μηχανήματα αποθηκών από την Toyota.

Διαβάστε περισσότερα >

Driver using BT Optio for order picking

Η προσφορά μας

Εξερευνήστε την πλήρη γκάμα των περονοφόρων ανυψωτικών μας, συμπεριλαμβανομένων των reach trucks, παλετοφόρων & μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών.

Διαβάστε περισσότερα >

Ιόντα λιθίου: Ο δρόμος μπροστά

Μπαταρίες χωρίς συντήρηση που επιτρέπουν στα μηχανήματα σας να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Μάθετε περισσότερα για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ως πηγή ενέργειας για το επόμενο ανυψωτικό σας.

Διαβάστε περισσότερα >