Ανυψωτικό κάνει όπισθεν ανάμεσα σε δύο σωρούς παλετών

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παλέτες

Οι παλέτες εξακολουθούν να είναι ο πιο συνηθισμένος φορέας μεταφοράς εμπορευμάτων με περονοφόρα ανυψωτικά. Διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη και υλικά, επιτρέπουν την αποτελεσματική αποθήκευση των φορτίων σας.

Τι είναι η παλέτα;

Φορέας φορτίων

Η παλέτα είναι μια επίπεδη κατασκευή που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επίσης καθιστά δυνατή τη μετακίνηση φορτίων πιο οικονομική, ασφαλή και εργονομική.

Η χρήση της παλέτας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι παλέτες είναι συνήθως κατασκευασμένες από ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο και η επιλογή της παλέτας εξαρτάται συνήθως από το φορτίο και το περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιείται.

Μία εφεύρεση της BT

Η αρχική ευρωπαλέτα αναπτύχθηκε από τις BT, SJ (Svenska Järnvägar) και Gyllsjö Träindustri για τη μεταφορά εμπορευμάτων στους σιδηροδρόμους. Η διάσταση 800 x 1200 mm τυποποιήθηκε, και η Euro-pallet έγινε η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη παλέτα στην Ευρώπη σήμερα.

Υπάρχει τυπικό μέγεθος παλέτας;

Διαφέρει από χώρα σε χώρα

Τα πρότυπα σε διεθνή μεγέθη δεν υπάρχουν πραγματικά επειδή οι ορισμοί των παλετών, τα πρότυπα κατασκευής και οι ορολογίες διαφέρουν πάρα πολύ από χώρα σε χώρα. Ωστόσο, τα εθνικά πρότυπα και τα ανεπίσημα μεγέθη προτύπων είναι κοινά, επομένως επικοινωνήστε με την τοπική ένωση ή τον οργανισμό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν είναι όλοι οι τύποι βιομηχανικών ανυψωτικών μηχανημάτων συμβατοί με όλους τους τύπους παλετών – βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις διαστάσεις της παλέτας και το μέγεθος του φορτίου (συμπεριλαμβανομένης της προεξοχής) προτού καθορίσετε τις απαιτήσεις σας σε πιρούνια. Το βάρος και το περιεχόμενο των φορτίων επηρεάζουν το κέντρο βάρους και την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ανυψωτικού μηχανήματος που απαιτείται για τη στοίβαξη.

Τα μεγέθη των ξύλινων παλετών συχνά διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τη χρήση. Ωστόσο, το πιο κοινό μέγεθος παλέτας που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη είναι 1200 x 800 mm.

Ποιες είναι οι κοινές παλέτες;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Οδηγός υπολειμματικής ικανότητας

Για να βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε το σωστό μηχάνημα για τις λειτουργίες σας, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να σας πούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για την πραγματική ικανότητα ανύψωσης ενός μηχανήματος και συγκεκριμένα την υπολειπόμενη χωρητικότητα.

Μάθετε περισσότερα>>

Οδηγός ιστού

Ποια είναι τα κριτήρια για τον καθορισμό του σωστού τύπου ιστού; Αυτός ο οδηγός θα παρέχει την καθοδήγηση που χρειάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα >>

Μηχάνημα πολύ στενού διαδρόμου σε αποθήκη

Οδηγός πλάτους διαδρόμου

Το πλάτος του διαδρόμου ενός ανυψωτικού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά ενός μηχανήματος ή την κατασκευή μιας νέας αποθήκης.

Διαβάστε περισσότερα >>

Έχετε ερωτήσεις για τα ιόντα λιθίου;

Επισκεφθείτε τη σελίδα συχνών ερωτήσεων για τα ιόντα λιθίου, όπου απαντάμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με την τεχνολογία ιόντων λιθίου.

Διαβάστε περισσότερα>>