Τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Τα περονοφόρα ανυψωτικά κυψελών καυσίμου υδρογόνου συνδυάζουν τη βιωσιμότητα ενός ηλεκτροκίνητου μηχανήματος με την ευκολία και τον σύντομο χρόνο ανεφοδιασμού ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.
;

Τι σημαίνει η τεχνολογία κυψελών καυσίμου για το περονοφόρο ανυψωτικό σας

Σε κάθε βιομηχανία, υπάρχει μια τάση για την υιοθέτηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις συνεπάγεται τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση τόσο για ηλεκτρική ενέργεια όσο και για την υποδομή που χρησιμοποιείται για την παροχή της – σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν εγκατασταθεί στους συγκοινωνιακούς κόμβους.

Οι αποθήκες θέλουν να υιοθετήσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά δεν θέλουν να περιορίζονται από τη χωρητικότητα του «δικτύου» ή τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση μιας μπαταρίας. Εδώ μπαίνουν τα μηχανήματα κυψελών καυσίμου. Λειτουργούν με υδρογόνο, ανεφοδιάζονται πλήρως εντός 2-3 λεπτών, έχουν μηδενικές εκπομπές εάν χρησιμοποιείται πράσινο υδρογόνο και το υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να έχετε έλεγχο της παροχής. 

Το 90% της σειράς περονοφόρων ανυψωτικών της Toyota είναι ηλεκτροκίνητα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων που λειτουργούν με μπαταρία ιόντων λιθίου και υδρογόνο. Πράγματι, η εμπειρία της Toyota με περονοφόρα ανυψωτικά υδρογόνου ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Πώς λειτουργεί η κυψέλη καυσίμου υδρογόνου στα περονοφόρα ανυψωτικά;

Το σύστημα κυψελών καυσίμου σε ένα περονοφόρο ανυψωτικό αποτελείται από τη στοίβα κυψελών καυσίμου, το δοχείο υδρογόνου 350-bar, μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου για την προσωρινή αποθήκευση πλεονάζουσας ενέργειας και έναν ανεμιστήρα. Όλα αυτά περιβάλλονται από πλαίσιο από χυτοσίδηρο στο μέγεθος μιας κανονικής μπαταρίας μολύβδου/οξέος, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σχετικά εύκολα σε ένα συμβατικό ηλεκτροκίνητο περονοφόρο ανυψωτικό.

Εντός της στοίβας κυψελών καυσίμου, το υδρογόνο αναμειγνύεται με τον αέρα όπου αντιδρά με το οξυγόνο στον αέρα για τον σχηματισμό νερού. Κατά τη διάρκεια αυτής της χημικής αντίδρασης, απελευθερώνεται ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια συλλέγεται και χρησιμοποιείται για την κίνηση των ηλεκτρικών κινητήρων που τροφοδοτούν τα συστήματα πρόωσης, ανύψωσης και κλίσης του περονοφόρου ανυψωτικού.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα περονοφόρα ανυψωτικά κυψελών καυσίμου υδρογόνου; Διαβάστε το άρθρο μας Συχνές ερωτήσεις>>

Πρέπει να χρησιμοποιώ μηχανήματα κυψελών υδρογόνου;

Δεν είστε βέβαιοι για το εάν το υδρογόνο είναι η σωστή λύση για εσάς; Κάντε απλώς στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις. Εάν απαντήσετε «όχι» σε όλες, ενδεχομένως να πρέπει να εξετάσετε διαφορετική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, όσο περισσότερες απαντήσεις «ναι» δώσετε, τόσο πιθανότερο είναι τα μηχανήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου να αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τις διαδικασίες σας.

Ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης

Από πού προέρχεται το υδρογόνο;

Το υδρογόνο ενεργειακού βαθμού λαμβάνεται με διαχωρισμό του υδρογόνου από άλλα στοιχεία στα μόρια όπου σχηματίζεται (όπως νερό, υδρογονάνθρακες και βιομάζα). Οι δύο συνηθέστερες μέθοδοι για αυτό τον σκοπό είναι η αναμόρφωση με ατμό και η ηλεκτρόλυση. Από αυτές, η ηλεκτρόλυση θεωρείται η καθαρότερη διαδικασία. Εάν αυτή η ηλεκτρόλυση τροφοδοτείται από πηγή ανανεώσιμης ενέργειας (όπως ηλιακή ή αιολική ενέργεια), το τελικό προϊόν μπορεί να θεωρηθεί «πράσινο υδρογόνο».

Πώς μπορώ να παράγω υδρογόνο; 

Μπορείτε να παράγετε υδρογόνο στις εγκαταστάσεις σας χρησιμοποιώντας τη δική σας ηλεκτρολυτική κυψέλη. Εναλλακτικά, μπορείτε να το παράγετε μέσω γραμμών στην οροφή ή υπογείως, ή μέσω φιαλών αερίου ή ειδικών τρέιλερ. Αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση και ο ανεφοδιασμός μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Πλεονεκτήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Η ενέργεια κυψελών καυσίμου υδρογόνου θεωρείται εδώ και καιρό μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή – αλλά σήμερα είναι και πρακτική. Τα μηχανήματα που λειτουργούν με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου είναι:

Εικονίδιο βιωσιμότητας

Βιώσιμα

Τα μηχανήματα λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές – καθώς το αποσταγμένο νερό είναι τα μοναδικά απόβλητα. Χάρη στη χρήση «πράσινου υδρογόνου», ολόκληρος ο κύκλος ζωής του υδρογόνου έχει ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Χωρίς τοξικά χημικά, τα μηχανήματα είναι ασφαλή για τους χειριστές.

Εικονίδιο αξιοπιστίας

Αξιόπιστα

Τα δοχεία καυσίμου υδρογόνου έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Δεν υπάρχει απώλεια απόδοσης κατά τη χρήση και είναι δυνατός ο ευκαιριακός ανεφοδιασμός χωρίς να επηρεαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Παραγωγικά

Ο ανεφοδιασμός διαρκεί μόλις 2-3 λεπτά και δεν απαιτείται αλλαγή της μπαταρίας. Το υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί με διάφορους τρόπους και δεν χρειάζεται ειδική περιοχή φόρτωσης ή σύστημα εξαερισμού. Αυτό καθιστά την κυψέλη καυσίμου υδρογόνου εξαιρετικά παραγωγική επιλογή.

Ευέλικτα

Ο ανεφοδιασμός μπορεί να γίνει τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο, καθώς και σε χαμηλές θερμοκρασίες, οποιαδήποτε στιγμή. Τα δοχεία μπορούν να εγκατασταθούν στα υπάρχοντα μηχανήματα μεταγενέστερα και δεν καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου αποδίδει ως επένδυση;

Για την αλλαγή σε μηχανήματα κυψελών καυσίμου απαιτείται εκ των προτέρων επένδυση για την υποδομή υδρογόνου στην εγκατάστασή σας. Αυτή η επένδυση ξεκινά να αποδίδει αμέσως μέσω της τακτικής εξοικονόμησης σε λειτουργικό κόστος. Ο χρόνος έως την πλήρη εξόφληση εξαρτάται από τη φύση των διαδικασιών σας – αξίζει να γίνει προσεκτική ανάλυση πριν αποφασίσετε εάν οι κυψέλες καυσίμου είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Πότε το υδρογόνο έχει μεγαλύτερη επιτυχία;

Γενικά, μια λύση κυψελών καυσίμου είναι επιχειρηματικά επωφελής για μεγάλους στόλους που βασίζονται σε μία τοποθεσία. Οι διαδικασίες στις οποίες τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές βάρδιες ή υποβάλλονται σε συχνές αλλαγές μπαταρίας, θα επιτευχθεί επίσης ταχύτερη απόδοση.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την αλλαγή. Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης πιο πάνω σε αυτήν τη σελίδα.

Το 90 τοις εκατό περίπου του στόλου ηλεκτροκίνητων περονοφόρων ανυψωτικών της Toyota διαθέτει επί του παρόντος τεχνολογία κυψελών καυσίμου και διευρύνουμε διαρκώς τη σειρά μηχανημάτων με κυψέλες καυσίμου. Χρησιμοποιούμε ενέργεια υδρογόνου στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας στην Ιαπωνία και την Ιταλία, καθώς και με συνεργάτες στη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία. Από αυτήν την πρακτική εμπειρία, έχουμε μάθει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις, τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες της εγκατάστασης της ενέργειας υδρογόνου. Μεταβιβάζουμε αυτές τις γνώσεις στους πελάτες όποτε μπορούμε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα περονοφόρα ανυψωτικά κυψελών καυσίμου υδρογόνου; Διαβάστε τη σελίδα Συχνών ερωτήσεων>>

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Τεχνολογία κυψελών καυσίμου-όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου, πώς λειτουργεί, και είναι η σωστή λύση για την επιχείρησή σας; Διαβάστε την σελίδα με τις Συχνές ερωτήσεις με συχνές ερωτήσεις για την τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Διαβάστε περισσότερα>>

Πώς να τροφοδοτήσετε τα μηχανήματά σας

Από κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι τεχνολογία κυψελών καυσίμου, έχουμε ενεργειακές λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις λειτουργίες σας. Μάθετε περισσότερα για τις λύσεις μας για τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα.

Διαβάστε περισσότερα >>

Ιόντα λιθίου: Ο δρόμος μπροστά

Μπαταρίες χωρίς συντήρηση που επιτρέπουν στα μηχανήματα σας να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Μάθετε περισσότερα για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ως πηγή ενέργειας για το επόμενο ανυψωτικό σας.

Διαβάστε περισσότερα >

άνθρωποι κοιτούν μηχανήματα

Η προσέγγισή μας για τη βιωσιμότητα

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια, μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και βελτιώνοντας τις λειτουργίες κάθε επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα >