Βραβείο Σχεδιασμού iF για το μηχάνημα στοίβαξης όρθιου χειριστή από την Toyota και το Urban Runner

Βραβείο Σχεδιασμού iF για το Urban Runner και χρυσό Βραβείο Σχεδιασμού iF για το τελευταίο μηχάνημα διπλής στοίβαξης όρθιου χειριστή: Η ιστορία επιτυχίας της τεχνολογίας ιόντων λιθίου συνεχίζεται.

Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στη βιομηχανία της εφοδιαστικής αλυσίδας, το πιο πρόσφατο στη σειρά περονοφόρων ανυψωτικών ιόντων λιθίου της Toyota Material Handling Europe κερδίζει το χρυσό Βραβείο Σχεδιασμού iF. Επιπλέον, το Urban Runner, ένα όχημα παράδοσης επόμενης γενιάς, λαμβάνει επίσης το Βραβείο Σχεδιασμού iF 2024.

Ένα βραβείο αναγνώρισης ποιότητας και καινοτομίας

Το πιο πρόσφατο μηχάνημα στοίβαξης τεχνολογίας ιόντων λιθίου Toyota BT Staxio SSI200D σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στα Βραβεία Σχεδιασμού iF 2024. Είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους νικητές της παγκοσμίου φήμης ετικέτας σχεδιασμού. Από σχεδόν 11.000 υποβολές από 72 χώρες, μόνο τα 75 πιο εξαιρετικά έργα σχεδιασμού τιμήθηκαν με Χρυσό. Μια κριτική επιτροπή 132 μελών, αποτελούμενη από ανεξάρτητους ειδικούς από όλο τον κόσμο, έστεψε το μηχάνημα στοίβαξης για τον μοναδικό εργονομικό σχεδιασμό του. Η κριτική επιτροπή δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφασή της για το Χρυσό βραβείο: «Πολύ μικρότερο και πιο ευέλικτο από ένα περονοφόρο ανυψωτικό, αυτό το ηλεκτροκίνητο μηχάνημα στοίβαξης είναι ένα αριστούργημα εργονομικού σχεδιασμού. Οι λεπτομέρειες και η λεπτή χρήση καμπυλωτών μορφών και χρωμάτων προσθέτουν βάθος και ανθρωπιά σε αυτό το εξαιρετικά βιομηχανικό προϊόν.»

«Πρώτον, το Χρυσό Βραβείο iF είναι μια διεθνής αναγνώριση για την τεχνογνωσία μας στο σχεδιασμό, και στον σχεδιασμό των προϊόντων με επίκεντρο τον χειριστή που συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο διεθνώς», προσθέτει ο Magnus Oliveira Anderson, Επικεφαλής Σχεδιασμού στην Toyota Material Handling Europe. «Δεύτερον, η ιδέα του Urban Runner αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τα όρια και να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Κερδίζοντας το Βραβείο σχεδιασμού iF, το Urban Runner είναι ο τέλειος ομαδικός παίκτης στην εφοδιαστική αλυσίδα, με τη συμπαγή και απλοποιημένη σχεδίασή του, και χάρη στην συνεργασία της ενσωματωμένης τεχνητής νοημοσύνης και cloud. Για μια ομαλή διαδικασία διανομής, από την αποθήκη στον τελικό πελάτη, τεχνολογίες κάμερας, υπολογιστές αιχμής και τεχνητή νοημοσύνη, καθιστούν δυνατή τη διδασκαλία του οχήματος παράδοσης στην αναγνώριση ατόμων και αντικειμένων, ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων και προτεραιοτήτων, ώστε να μπορεί να αξιολογεί καταστάσεις και να αντιδρά ανάλογα σε πραγματικό χρόνο.

Η βράβευση του σχεδιασμού RED

Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία λάνσαρε την πρώτη της αρθρωτή ιδέα που κατασκευάστηκε γύρω από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, το ηλεκτρικό παλετοφόρο Toyota BT Levio LWI160, παρουσιάζοντας την ιδέα σχεδιασμού Radical Energy Design (RED).

Η ομάδα σχεδιασμού κατέληξε σε ένα όραμα για τον μελλοντικό σχεδιασμό ανυψωτικών, φέρνοντας επανάσταση στον σχεδιασμό περονοφόρων ανυψωτικών, κατασκευάζοντας λύσεις μπαταριών ιόντων λιθίου με στοιχεία, οι οποίες συναρμολογούνται στην Toyota Material Handling.

Η σκέψη πίσω από την ιδέα σχεδιασμού RED ήταν να εξαλειφθεί εντελώς το κουτί της μπαταρίας και να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές για το πού θα στεγαστούν τα μεμονωμένα ενεργειακά στοιχεία. Αυτό έδωσε στην ομάδα την ελευθερία να επανασχεδιάσει πλήρως το ανυψωτικό, παρέχοντας απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα πελατών και προσθέτοντας οφέλη.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς τα τελευταία μηχανήματα της σειράς Toyota BT Levio/Staxio S ακολουθούν την ίδια πελατοκεντρική γραμμή φιλοσοφίας. Είναι ελαφριά, αλλά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ισχυρά και ευέλικτα, χτισμένα γύρω από τις ενσωματωμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου της Toyota, και σχεδιασμένες με γνώμονα τον χειριστή. Τα συμπαγή μηχανήματα είναι ιδανικά για εργασία σε στενούς χώρους, και συνοδεύονται από ένα τυποποιημένο πακέτο ενεργειακής λύσης. Αφαιρώντας τα περιττά υλικά και αφαιρώντας τον παραδοσιακό χώρο μπαταρίας, η βελτιστοποιημένη διάταξη του ανυψωτικού αφήνει χώρο για τέλεια εφαρμογή σε όλα τα εξαρτήματα της μονάδας.

Βραβευμένα προϊόντα με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Το μηχάνημα στοίβαξης όρθιου χειριστή Toyota BT Staxio είναι ένα βραβευμένο προϊόν με πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και είναι ενεργειακά αποδοτικό και άνετο. Οι χειριστές επωφελούνται από ένα νέο σχεδιασμένο χώρο χειριστή με βελτιωμένη εργονομία για καλύτερη άνεση και παραγωγικότητα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του, το ανυψωτικό έχει ήδη απονεμηθεί Χρυσό Βραβείου Σχεδιασμού iF 2024 για τον μοναδικό εργονομικό σχεδιασμό του.

The Urban Runner, είναι μέρος μίας ιδέας A.I. TeamDelivery, όπου η εφοδιαστική αλυσίδα συναντά την κινητικότητα. Η πιο πρόσφατη σειρά προϊόντων αντικατοπτρίζει το όραμα της Toyota Material Handling για το μέλλον, προς πιο βιώσιμες, παραγωγικές και ασφαλέστερες αυτοματοποιημένες λειτουργίες εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό το εύκολα αναπτυσσόμενο και πλήρως ενσωματωμένο αυτοματοποιημένο όχημα παράδοσης ζωντανεύει τις έξυπνες αποθήκες και εξασφαλίζει ενοποιημένες παραδόσεις κατ' οίκον. Μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε χαρτοφυλάκιο λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Περισσότερα για τα μηχανήματα στοίβαξης με ιόντα λιθίου>>

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας