8 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν κατά την αγορά περονοφόρου μηχανήματος

Όταν αγοράζετε μηχάνημα για πρώτη φορά, μπορεί να μην είναι απλό σε ποια κριτήρια πρέπει να επικεντρωθείτε. Με αυτό τον οδηγό θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.

Η λίστα σας

Τι είδους αγαθά χειρίζεστε;

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να δείτε τι είδους αγαθά διαχειρίζεστε. Βεβαιωθείτε πως έχετε αναλύσει τα παρακάτω:

1. Αγαθά: Τι υλικά διαχειρίζεστε; Λάβετε υπόψιν σας το βάρος και το μέγεθος καθώς αυτοί είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για τον τύπο του μηχανήματος. Δουλεύετε με έναν τύπο παλέτας, ή διαχειρίζεστε πολλά μεγέθη και χρειάζεστε ευελιξία; Τα φορτία είναι είναι μικρά τεμάχια ή ογκώδης παλέτες;

2. Αποθήκευση: Πως διανέμονται τα αγαθά σας εντός της αποθήκης; Το σύστημα FIFO έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το LIFO για παράδειγμα.

3. Στοίβαξη: Είναι δυνατή η στοίβαξη στον τύπο των αγαθών που διαχειρίζεστε; Σκεφτείτε αν τα αγαθά σας επιτρέπουν να τα στοιβάξετε το, να τα τοποθετήσετε σε σύστημα αποθήκευσης ή απλά χρειάζεστε να τα μεταφέρεται.

4. Ράφια: Ποιες είναι οι διαστάσεις; Μετρήστε όχι μόνο το ύψος αλλά και το βάθος του συστήματος ή των ραφιών σας. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε πόσο ψηλά χρειάζεται να σηκώνει το ανυψωτικό για να φτάσε στο μέγιστο επίπεδο του συστήματος.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της αποθήκης σας;

Οι λειτουργίες σας είναι εντός ή εκτός αποθήκης; Στην περίπτωση που χρειάζεστε μηχάνημα για εργασία σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι κατάλληλο να δουλεύει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ας δούμε τον σχεδιασμό της αποθήκης σας.

5. Οροφή: Πόσο ψηλά μπορείτε να σηκώσετε τον ιστό; Δεν είναι μόνο το ύψος που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας αλλά και στοιχεία τοποθετημένα χαμηλότερα, όπως για παράδειγμα σωλήνες και φώτα. Πάντα να μετράτε και να λαμβάνετε υπόψιν σας το χαμηλότερο ύψος.

6. Πόρτες: Πόσο ψηλές και πόσο πλάτος έχουν; Μετρήστε όλες τις διαστάσεις για να βεβαιωθείτε πως το μηχάνημα που θα επιλέξετε μπορεί να περάσει με ευκολία χωρίς να χτυπήσετε το σασί ή την υποδομή της αποθήκης σας.

7. Διάδρομοι: Μετρήστε το πλάτος και το μήκος όλως των διαδρόμων. Επιπλέον εξετάστε το υλικό και την κατάσταση του δαπέδου. Από τι είναι φτιαγμένο; Μπορεί να αντέξει τα φορτία; Είναι λεία επίπεδη επιφάνεια ή υπάρχουν κλίσεις;

8. Απόσταση: Χρειάζεται να μεταφέρετε αγαθά σε μεγάλες αποστάσεις; Ή απλά χρειάζεστε εξοπλισμό για απλές μετακινήσεις; Λάβετε υπόψιν την απόσταση και την συχνότητα.

 

Τώρα έχετε μερικές ιδέες για το τι να αναζητήσετε. Διαβάστε περισσότερα για τα διαφορετικά μοντέλα ανυψωτικών μηχανημάτων μας και συγκρίνετε τα μεταξύ τους.

Μεταβείτε στην αναζήτηση μηχανημάτων

BT Levio 1.3 τόνων Compact

BT Levio 1.3 τόνων Compact

  • Συμπαγές για χρήση σε στενούς διαδρόμους και εντός οχημάτων
  • Διαισθητικός βραχίονας χειριστή για διεύθυνση έως και 208°
  • Υψηλή ποιότητα, ανθεκτικό πλαίσιο
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
  • Smart Truck: μπορείτε πολύ εύκολα να το συνδεθείτε μαζί του, να παρακολουθήσετε τη χρήση του και να τη βελτιώσετε