6 Τρόποι για να δείτε εάν ένα μηχάνημα έλξης ταιριάζει στις λειτουργίες σας

Οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται συνεχώς όσον αφορά την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια τους, ιδίως στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού και του λιανικού εμπορίου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ροή εργασιών, τη ρουτίνα συλλογής ή ακόμα και την εφοδιαστική αλυσίδα φορτίου αερολιμένων και μπορεί ακόμα να απαιτήσει από την εταιρεία σας να επανεξετάσει τη λειτουργία διαχείρισης υλικών.

 

Μία λύση θα μπορούσε να είναι η “αντικατάσταση των περονών”: μετακίνηση υλικών μέσω φορέων φορτίου με τροχούς που έλκονται από ένα όχημα. Ας δούμε αν η “αντικατάσταση των περονών” είναι ο τρόπος για σας.

1. Διαχειρίζεστε αντικείμενα αντί για παλέτες;

Στον τομέα της μεταποίησης, όπου ένας Lean τρόπος σκέψης απαιτεί ακριβώς τα σωστά εξαρτήματα που πρέπει να συναρμολογηθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της παραγωγικής διαδικασίας για να ταιριάζει με τη διακίνηση της παραγγελίας, απαιτείται χειρισμός αντικειμένων για να αποφευχθεί το υπερβολικό υλικό σε όλη τη διαδικασία. Αλλά και στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου τα επιμέρους αντικείμενα επιλέγονται για τους τελικούς πελάτες και ταξινομούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου συλλογής, απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις για τη μετακίνηση προϊόντων.

Οι λύσεις ρυμούλκησης είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα για να χειρίζονται μεμονωμένα αντικείμενα Είναι ασφαλή, εύχρηστα και τέλεια για τη μεταφορά παλετών και την επιλογή μεμονωμένων αντικειμένων.

2. Μεταφέρετε πολλαπλά φορτία ταυτόχρονα;

Ένα μηχάνημα ρυμούλκησης με ένα τρένο φορέων φορτίου σημαίνει ότι έχετε μεγάλη ευελιξία στο είδος των εμπορευμάτων που μπορείτε να μεταφέρετε. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φορέων φορτίου που μπορείτε να διαλέξετε και να επιλέξετε συνδυαστικά με ένα μηχάνημα ρυμούλκησης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χειρίζεστε διαφορετικά μεγέθη φορτίου, να φορτώνετε από μία ή και τις δύο πλευρές, να μεταφέρετε αγαθά μέσω παλετών... για αποτελεσματική χρήση ανθρώπινου δυναμικού και εργασιών με τη μέγιστη προστιθέμενη αξία.

3. Επιδιώκετε μία Lean παραγωγή;

Η ιδέα πίσω από το χειρισμό χωρίς περονοφόρο όχημα είναι η αναπλήρωση του υλικού όπως χρησιμοποιείται, αντί να διατηρείται το πλεονάζον υλικό στο χώρο παραγωγής. Οι ελκυστήρες ρυμούλκησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «τρεξίματα γάλακτος», ακολουθώντας συνεχώς ένα τρακτέρ κοντά στο εργοστάσιο με στάσεις σε καθορισμένα σημεία, είτε με απόρριψη είτε με τη συλλογή ρυμουλκούμενων.

 Τα μηχανήματα ρυμούλκησης υποστηρίζουν μια αποτελεσματική ροή. Λιγότεροι άνθρωποι χρειάζονται για να μετακινήσουν τον ίδιο όγκο αγαθών, λιγότερος εξοπλισμός στο χώρο οδηγεί σε περισσότερη ασφάλεια και λιγότερα περιστατικά, χαμηλότερο κίνδυνο για σημεία συμφόρησης, περισσότερη ευελιξία... όλα οδηγούν σε πιο ευέλικτο τρόπο εργασίας.

 4. Οι πελάτες σας αναμένουν μεγάλη ευελιξία στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Με τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, οι πελάτες περιμένουν πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης. Ως εκ τούτου η συλλογή μεμονωμένων ή πολλαπλών αντικειμένων θα πρέπει να είναι γρήγορη και εύκολη. Αποκλειστικές λύσεις μηχανημάτων ρυμούλκησης και φορέων φορτίου με ρυθμιζόμενα διαμερίσματα για περιπτώσεις ή ελεύθερα αντικείμενα καθιστούν ευκολότερη την ταξινόμηση των παραγγελιών κατά την παραλαβή. Τα μηχανήματα ρυμούλκησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανανέωση των αποθεμάτων, καθώς παρέχουν την ευελιξία να μεταφέρουν τις ποσότητες αποθεμάτων μεγάλων και/ή μικρών αντικειμένων σε διάφορες τοποθεσίες.

5. Έχετε την ασφάλεια και την άνεση του χειριστή σε υψηλή προτεραιότητα;

Σε μια λειτουργία χωρίς περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα, οι χειριστές έχουν μια ανεμπόδιστη θέα από το κάθισμα μηχανημάτων ρυμούλκησης χωρίς περιορισμένη ορατότητα λόγω του ιστού, για παράδειγμα. Τα μηχανήματα ρυμουλκούν τους φορτωτές και προχωρούν μόνο προς τα εμπρός, σε αντίθεση με τα ανυψωτικά οχήματα, τα οποία συχνά χρειάζεται να κάνουν προς τα πίσω, περιορίζοντας την ορατότητα στη διαδικασία.

 Ιδιαίτερα σε πολυάσχολες περιοχές, όπως τα αεροδρόμια, η ορατότητα και η ασφάλεια έχουν μεγάλη σημασία. Επιπλέον, τα μηχανήματα ρυμούλκησης προσφέρουν στους χειριστές έναν άνετο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της υπεραστικής κίνησης σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

 

Η μετάβαση από τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα σε μια εγκατάσταση χωρίς περονοφόρα είναι μια μεγάλη αλλαγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας για να κατανοήσουν πώς θα μετακινούν υλικά και θα αλληλεπιδρούν με τα μηχανήματα ρυμούλκησης.

6. Σκέφτεστε την αυτοματοποίηση στην αποθήκη σας;

Ο αυτοματισμός βελτιστοποιεί τη ροή των αγαθών ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ζημιές, το χρόνο και το κόστος. Οι εργαζόμενοι γίνονται διαθέσιμοι για να χειρίζονται πιο πολύπλοκα καθήκοντα αντί για επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

Αυτοματοποιημένα μηχανήματα έλξης μπορούν να αναλάβουν την επαναλαμβανόμενη μεταφορά και να παραδώσουν τα εμπορεύματα με ακρίβεια και ασφάλεια στον καθορισμένο σταθμό.

Μπορεί μια λύση χωρίς περόνες να λειτουργήσει για την επιχείρησή σας;

Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από τις 6 ερωτήσεις και εργάζεστε σε κάποιο από τα παρακάτω επιχειρηματικά σημεία, ένα μηχάνημα έλξης μπορεί να είναι η σωστή λύση για εσάς. Ίσως όχι εντελώς, αλλά μέρη της επιχείρησής σας μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Ελέγξτε το κλιπ για την υποστήριξη των προϊόντων μας για ρυμούλκηση.

  • Παραγωγή
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Συλλογή παραγγελιών
  • Αεροδρόμια

Διαβάστε περισσότερα για τα μηχανήματα έλξης