Λιτή μεταφορά με το νέο αυτοματοποιημένα οδηγούμενο καρότσι από την Toyota Material Handling

Ο αυτοματισμός των διαδικασιών όχι μόνο βελτιώνει τις διαδικασίες αλλά αυξάνει την παραγωγικότητα και την οικονομική απόδοση. Το νέο Autopilot TAE050 από την Toyota Material Handling Europe, το οποίο λανσαρίστηκε στην έκθεση IMHX στο Ηνωμένο Βασίλειο, απλοποιεί, τυποποιεί και βελτιστοποιεί τις λειτουργίες των πελατών. Αυτή η χαμηλού κόστους λύση μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και να τεθεί σε λειτουργία σε ελάχιστο χρόνο. Θα ενισχύσει την εσωτερική ροή του χώρου, θα μειώσει το κόστος εργασίας και ζημιών, όλα με ακριβή και ασφαλή τρόπο. Οι λειτουργίες απλοποιούνται και βελτιστοποιούνται, ιδίως στις μονάδες παραγωγής, τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ή τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Ο χειρισμός φορτίων κάτω των 500 κιλών γίνεται συχνά με μη αυτόματα καροτσάκια και πολλοί πελάτες αναζητούν απλούς τρόπους βελτιστοποίησης αυτών των τύπων διαδικασιών και αξιοποίησης του προσωπικού. Ο μεταφορέας φορτίου του TAE050 με τηλεσκοπικό βραχίονα μπορεί να ρυμουλκήσει έως 500 kg και, ως εκ τούτου, να αντικαταστήσει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντάς τους να εκτελούν πιο σύνθετα καθήκοντα. Σε πιο περιορισμένους χώρους, η έκδοση μικρού μεγέθους ρυμούλκησης είναι ιδανική για το χειρισμό ελαφρύτερων φορτίων. Για μικρά αντικείμενα, η επιλογή των rack με μπουλόνια μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Autopilot TAE050 είναι η εύκολη εγκατάσταση. Το TAE050 ακολουθεί μια μαγνητική λωρίδα στο δάπεδο και λαμβάνει εντολές κατά μήκος της διαδρομής από τους δείκτες δαπέδου δίπλα στην ταινία καθοδήγησης. Αφού ορίσετε τη ροή του υλικού και τους σταθμούς (εκ)φόρτωσης, απλώς τοποθετήστε την ταινία και τους δείκτες στο δάπεδο και εκκινήστε τη μηχανή. Ανάλογα με τη λειτουργία και τις ανάγκες, οι εντολές μπορεί να είναι πολύ απλές από "αργή ταχύτητα" ή "στάση" έως πιο προηγμένες εργασίες. Χρησιμοποιώντας το Excel, μπορούν να προγραμματιστούν εντολές όπως ενεργοποίηση στο σημείο, οδήγηση με προκαθορισμένη ταχύτητα και ενεργοποίηση ήχου. Αυτό παρέχει ένα απλό σύστημα αυτοματοποίησης με υψηλή ευελιξία και σταθερά επίπεδα παραγωγικότητας.

"Ενσωματώσαμε το Autopilot TAE050 στη γραμμή παραγωγής στα τέλη του προηγούμενου έτους, όπου τώρα τρέχει δίπλα στη γραμμή συναρμολόγησης επιστρέφοντας άδεια μεταφορικά εξαρτήματα στην περιοχή διανομής", αναφέρει ο Peter Carlsson, Διευθυντής Επιχειρήσεων στην Toyota Material Handling Manufacturing Swedish. "Στο παρελθόν, είχαμε 1 υπάλληλο πλήρους απασχόλησης να κάνει αυτή την επαναλαμβανόμενη εργασία, ωστόσο έπρεπε να δίνει τακτικά προτεραιότητα σε άλλες εργασίες, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης καθώς οι άδειοι μεταφορείς ήταν στοιβαγμένοι. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το ΤAΕ050", συνεχίζει ο Peter, "καθώς είναι ένα απλό και ευέλικτο σύστημα που μας επιτρέπει να κάνουμε γρήγορες αλλαγές μετά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά εγγυάται επίσης ασφάλεια και λιγότερο άγχος για τους υπαλλήλους μας".

Επειδή η ασφάλεια είναι το κλειδί, αυτή η λύση χωρίς πιρούνια λειτουργεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια και σταματά όταν εντοπίζεται ένα εμπόδιο ή ένα άτομο κοντά για την αποφυγή ατυχημάτων και ζημιών. Επιπλέον, το TAE050 ακολουθεί σταθερά δρομολόγια και δεν υπόκειται σε σφάλματα οδηγού.

Αυτό το απλό σύστημα αυτοματοποίησης υποστηρίζει τη λιτή φιλοσοφία μας. Το όχημα βοηθά στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών των πελατών μας, των στόλων μηχανημάτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού, με υψηλότερη παραγωγικότητα και χαμηλότερο κόστος ως αποτέλεσμα", αναφέρει ο Jakob Arvidson Klint, διευθυντής προϊόντων TAE050 στην Toyota Material Handling Europe.