Αυτοματοποιημένη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις ή αποστολές με πολλαπλούς προμηθευτές ή παραλήπτες (milk runs)

Η Toyota προσφέρει ένα αυτόματο μηχάνημα έλξης Autopilot, για τη μεταφορά συρμού παλετών:

Αυτόματο μηχάνημα έλξης TAE500

 • ικανότητα φορτίου έως 5,0 t
 • έως 4 μεταφορείς φορτίου
 • για αναπλήρωση/αποστολή με πολλαπλούς προμηθευτές ή παραλήπτες (milk run)

Taxi carrier (βαρέος τύπου)

 • Πλήρεις παλέτες
 • Μισές παλέτες
 • Έως 600 kg/ 1200 kg (βαρέος τύπου)

Taxi carrier με πλατφόρμα

 • Ποικιλία φορτίων, όπως τροχήλατοι κλωβοί, εμπορευματοκιβώτια
 • Έως 600 kg

Portal taxi carrier

 • Τρόλεϊ για πλήρεις παλέτες
 • (Εκ)φόρτωση και από τις δύο πλευρές
 • Έως 1200 kg

Τα μηχανήματα Autopilot σε δράση

Αποτελεσματικές αποστολές με πολλαπλούς προμηθευτές ή παραλήπτες (milk runs)

Για την αναπλήρωση της παραγωγής, οι ρυμουλκούμενοι συρμοί είναι πολύ αποτελεσματικοί, καθώς μεταφέρουν πολλές παλέτες ταυτόχρονα και προσφέρουν ασφαλή διαχείριση υλικών χωρίς περόνες σε περιοχές με αυξημένη κίνηση, όπως σε γραμμές συναρμολόγησης. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, το μηχάνημα έλξης Autopilot μπορεί να προγραμματιστεί για λειτουργία σε μία μεμονωμένη κυκλική διάταξη με έναν ή περισσότερους συρμούς ή σε πολλαπλές κυκλικές διατάξεις με πολλούς συρμούς για υποστήριξη της παράδοσης εμπορευμάτων τη στιγμή που χρειάζεται (just-in-time). Με τη χρήση της μεθόδου «εκμάθησης», τα AGV οδηγούνται χειροκίνητα για να «μάθουν» τις κυκλικές διατάξεις και να διασφαλιστεί ότι τα τρόλεϊ θα ακολουθούν με τον σωστό τρόπο.

Ποικιλία μεταφορέων φορτίου

Τα αυτόματα μηχανήματα έλξης μπορούν να συνδεθούν σε διάφορους μεταφορείς της Toyota. Ανάλογα με τον τύπο του φορτίου, το βάρος του και τη διαδικασία φόρτωσης / εκφόρτωσης, μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό μεταφορέα φορτίου.

Ακριβής πλοήγηση

Τα μηχανήματα Autopilot της Toyota υποστηρίζουν δύο υψηλής ακρίβειας, προσαρμοστικές τεχνολογίες πλοήγησης: με ανακλαστήρες ή φυσική πλοήγηση, ή συνδυασμό αυτών ως διπλή πλοήγηση. Για πλοήγηση με ανακλαστήρες, εγκαθίστανται ανακλαστήρες στην αποθήκη που επιτρέπουν στον σαρωτή που βρίσκεται στο αυτόματο μηχάνημα να ορίσει τη θέση του με βάση την απόστασή του από τους ανακλαστήρες.

Φυσική πλοήγηση

Για τις περισσότερες αυτοματοποιημένες λύσεις ρυμούλκησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσική πλοήγηση. Η φυσική πλοήγηση είναι μια μέθοδος για πλοήγηση των αυτόματων μηχανημάτων με τη βοήθεια του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος πλοήγησης χρησιμοποιεί αναγνωρίσιμα σημεία αναφοράς ή ορόσημα εντός της αποθήκης, όπως τοίχους, συστήματα ραφιών και σταθερά αντικείμενα, για τον υπολογισμό της θέσης του μηχανήματος. Η φυσική πλοήγηση είναι μια χαμηλότερου κόστους εναλλακτική εάν το περιβάλλον στην αποθήκη παραμένει σχετικά σταθερό. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπάρχον περιβάλλον για πλοήγηση χωρίς να απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός, όπως ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το επιπλέον κόστος και η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού.  

Έξυπνη φόρτιση

Τα μηχανήματα Autopilot μπορεί να είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι κατά έως 30% πιο αποδοτικές, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2. Χάρη στη δυνατότητα αυτόματης φόρτισης, τα μηχανήματα μπορούν να φορτιστούν γρήγορα μεταξύ των εργασιών χωρίς να απαιτείται προσωπικό ή χώρος φόρτισης, με αποτέλεσμα να είναι πλήρως αυτόματα.

 

Απόδοση της επένδυσης

Οι αυτοματισμοί βελτιστοποιούν τη ροή εμπορευμάτων ελαχιστοποιώντας τις ζημιές και μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος. Οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι για την εκτέλεση πιο περίπλοκων εργασιών αντί για επαναλαμβανόμενες διαδικασίες. Η αυτοματοποιημένη διαχείριση παλετών απαιτεί επίσης λιγότερη συντήρηση και ενέργεια και συμβάλλει στην παραγωγικότητα και την ασφάλεια, με αποτέλεσμα η επένδυση να αρχίσει να αποδίδει εντός 2 ετών.

Μάθετε περισσότερα για τους αυτοματισμούς βήμα προς βήμα >>

 

Επιστροφή στις αυτοματοποιημένες λύσεις >>

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε διαβάσει μέχρι εδώ;

Προσεκτική διαχείριση των γαλακτοκομικών προϊόντων της Tine με Toyota AGV

Στη νέα αποθήκη της TINE, τα γαλακτοκομικά προϊόντα συλλέγονται αυτόματα σε ιμάντα μεταφοράς και αποθηκεύονται στα ράφια με αυτόματα reach truck της Toyota. Η αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας είχε πολλά οφέλη για την Tine.

Μελέτη περίπτωσης Tine >

Τα Autopilot της Toyota βελτιώνουν την ικανοποίηση από την εργασία στην Hargassner

Χάρη στα αυτόματα μηχανήματα στοίβαξης (stacker), οι εργαζόμενοι στην Hargassner μπορούν πλέον να επικεντρωθούν σε εργασίες μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας και να έχουν πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Μελέτη περίπτωσης Hargassner >