Η Toyota Material Handling Europe στην υποστήριξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 ως επίσημος συνεργάτης για εξοπλισμό διαχείρισης υλικών

Η Toyota Material Handling Europe και η Toyota Motor Europe συνεργάζονται για να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα βιώσιμων λύσεων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Έξυπνα ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα θα υποστηρίξουν τα logistics και τις λειτουργίες για την επίτευξη καθαρότερων αγώνων με στόχο τη μείωση των εκπομπών.

Η Toyota Material Handling Europe θα είναι μέρος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας της Toyota με τους Αγώνες, η Toyota Material Handling Europe θα προμηθεύει εξοπλισμό διαχείρισης υλικών για την ενεργοποίηση έξυπνων και βιώσιμων λειτουργιών στο Παρίσι.

Στη συνεργασία θα γίνει πλήρης χρήση της υπάρχουσας γκάμας της Toyota Material Handling Europe, συμπεριλαμβανομένων ανυψωτικών μηχανημάτων αντίβαρου, ηλεκτροκίνητων παλετοφόρων και ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων στοίβαξης που χρησιμοποιούν συνδυασμό ηλεκτρικής τεχνολογίας, κυψελών καυσίμου καθώς και μοντέλα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει εντελώς νέες προοδευτικές ιδέες στις μεταφορές εμπορευμάτων, συμβάλλοντας στον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων να καταστήσει όλες τις εκδηλώσεις του ουδέτερες από εκπομπές άνθρακα ή αρνητικές ως προς το ισοζύγιο άνθρακα.

Η μητρική εταιρεία της Toyota Material Handling Europe, η Toyota Industries Corporation, ανήκει στις εταιρείες του Ομίλου Toyota. Η Toyota είναι μέλος του Προγράμματος Olympic Partner (TOP) από το 2015 και η Toyota Motor Corporation έκτοτε παρέχει στους Αγώνες λύσεις και υπηρεσίες κινητικότητας. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, αυτό θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: η Toyota Motor Europe και η Toyota Material Handling Europe θα προσφέρουν λύσεις για την ασφαλή, βιώσιμη και έξυπνη μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων στο πλαίσιο της ιδέας Beyond Zero.

«Αν και δραστηριοποιούμαστε σε διαφορετικό κλάδο εντός του Ομίλου Toyota, ήταν λογικό να συνεργαστούμε για να φέρουμε τις πιο ισχυρές και ολοκληρωμένες λύσεις στο Παρίσι», δήλωσε ο Ernesto Domínguez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Material Handling Europe. «Μοιραζόμαστε το καινοτόμο πνεύμα του ιδρυτή μας, το σύνολο αξιών και τη δέσμευσή του για τη δημιουργία θετικών εμπειριών στις μεταφορές. Επίσης μοιραζόμαστε την αίσθηση της τιμής και το προνόμιο να συνεισφέρουμε στις εμπνευσμένες εκδηλώσεις στο Παρίσι 2024.»

«Ταυτόχρονα, συμβάλλουμε σε μία από τις πιεστικές προκλήσεις της κοινωνίας: την επίτευξη κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας που καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, τόσο για ανθρώπους όσο και για αγαθά. Σε μια γόνιμη συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από το να δουλεύουμε μόνοι μας».

Η πρόοδος προς το 2024 έχει ήδη ξεκινήσει

Η Toyota Motor Europe και η Toyota Material Handling Europe έχουν ήδη συμμετάσχει στη συλλογική εκδήλωση: Beyond Zero City, μια έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη, για την οποία η Toyota είναι ο κύριος χορηγός.

Το Zero City δείχνει πώς θα φαίνονται οι αστικοί χώροι χωρίς αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα, με βιώσιμες και βολικές δημόσιες συγκοινωνίες και όπου η ψηφιοποίηση και η ηλεκτροκίνηση καθιστούν την κινητικότητα ασφαλέστερη, καθαρότερη και πιο ενδυναμωτική. Εκτός από την προβολή του μετασχηματισμού της πόλης, διερευνά τη μεταμόρφωση της Toyota από κατασκευαστή οχημάτων σε σύγχρονη εταιρεία κινητικότητας. Οι τεχνολογίες της Toyota που εμφανίζονται περιλαμβάνουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, drone παλετών υποβοηθούμενα από τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ ανθρώπινης υποστήριξης.

Ο Tom Schalenbourg, Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης στην Toyota Material Handling Europe, πρόσθεσε: “Το 2021 ενταχθήκαμε στο Race To Zero του ΟΗΕ, δεσμευόμενοι να θέσουμε επιστημονικούς στόχους για να ευθυγραμμίσουμε τις εκπομπές μας με τον στόχο 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού. Μέχρι το 2031, στοχεύουμε να μετατρέψουμε όλα τα κτίρια και τους στόλους φορτηγών και αυτοκινήτων σε τροφοδοσία από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας κατά 55% σύμφωνα με το πακέτο Fit for 55 της ΕΕ».

«Το Παρίσι 2024 εντάχθηκε επίσης στον Race To Zero του ΟΗΕ και στοχεύει στη μείωση των εκπομπών κατά 50% σε σύγκριση με τους προηγούμενους Αγώνες. Αν μπορούμε να τους υποστηρίξουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου, θα είναι προς όφελος και των δύο μας».

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας