Ηλιακοί συλλέκτες που έχουν εγκατασταθεί στην Toyota Material Handling Manufacturing Italy ( Εργοστάσιο Bologna )  εξοικονομώντας 370 τόνους CO2 τον χρόνο

Η Toyota Material Handling Europe κινείται προς το μέλλον μηδενικών εκπομπών με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές

Κατά την περίοδο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Toyota Material Handling Europe έχει επιβεβαιώσει ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές για τις Ευρωπαϊκές της λειτουργίες από τον Απρίλιο του 2021. Η αλλαγή περιλαμβάνει κάθε τοπική εταιρεία εντός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κι αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό προβάδισμα προς τους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας. Από αυτό μόνο, επιτυγχάνεται το 15% της απαιτούμενης προόδου προς τους στόχους που έχουν οριστεί για το 2030 και για μηδενικές εκπομπές από τις δραστηριότητες.

Η Toyota Material Handling Europe  έχει ανακοινώσει ότι όλες οι δραστηριότητες της στην Ευρώπη τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές χωρίς συσχετισμό με εκπομπές CO2.

Αυτή η μετάβαση ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου 2021, όμως αποτελεί την έκβαση πολλών ενεργειών και προσπαθειών ξεκινώντας από το 2018. Έκτοτε η Toyota Material Handling Europe έχει σταθερά μεγαλώσει το ποσοστό του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει, προερχόμενο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η μετάβαση καλύπτει όλες τις εταιρείες και περιοχές: 5 εργοστάσια, 21 εθνικές εταιρείες πωλήσεων, 3 εγκαταστάσεις κεντρικών γραφείων στη Σουηδία, και πολλές αποθήκες.

Αυτή η μετάβαση αποτελεί το έργο της Toyota Material Handling Europe με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο που έχει πραγματοποιήσει στον δρόμο της προς τις μηδενικές εκπομπές μέχρι τώρα.  Όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί τα στοιχεία βιωσιμότητας το 2012, υπολόγισε τις εκπομπές CO2 από την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αντιπροσώπευε το 15% όλων των εκπομπών της.

«Η αλλαγή σε ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές αποτελεί μεγάλο ορόσημο στην πορεία  μας προς τη βιωσιμότητα» είπε ο  Ernesto Domínguez, Πρόεδρος και CEO της Toyota Material Handling Europe, μιλώντας πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. «Όπως σημαντικό είναι να θέτεις στόχους για το μέλλον, είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε περιβαλλοντικές ενέργειες τώρα.  Η αλλαγή σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια είναι βασικό επίτευγμα το οποίο δημιουργεί μετρήσιμη διαφορά και βοηθάει στη διασφάλιση της θέσης μας ως συνεργάτες των πελατών μας οι οποίοι  είναι δεσμευμένοι στο να φτάσουν τις μηδενικές εκπομπές.»

Πώς επιτεύχθηκε η αλλαγή;

Η ανανεώσιμη  ηλεκτρική ενέργεια πιστοποιείται από Πιστοποιήσεις Προέλευσης (Guarantees of Origin ή GOs) το οποίο παρακολουθεί τις μονάδες ενέργειες που παράγονται από βιώσιμες πηγές.  Κάθε GO λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό κι έπειτα ακυρώνετε από το κεντρικό μητρώο όταν η αντιστοιχισμένη ποσότητα ενέργειας έχει αγοραστεί και καταναλωθεί, αποφεύγοντας έτσι τη «διπλή μέτρηση» των GO και διασφαλίζοντας ότι το καθένα έχει πραγματικό αντίκτυπο στην αγορά ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Toyota Material Handling Europe κατηγοριοποιεί τη χρήσης της 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας  σε τρεις κατηγορίες:

  • 95% έχει προέλθει από συνεργασία με τοπικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συμβολαίων ανανεώσιμης ενέργειας. Οι πάροχοι ενέργειας παρέχουν αποδείξεις ότι έχουν ακυρώσει GO που ισοδυναμούν στην ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αγοραστεί.
  • Η Toyota Material Handling Europe θα αγοράσει και θα ακυρώσει GO μέσω brokers, ξεχωριστά από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για το υπόλοιπο 4% όπου τοπικές λύσεις δεν είναι διαθέσιμες
  • Το τελικό 1% της ηλεκτρικής ενέργειας έχει δημιουργηθεί από ηλιακούς συλλέκτες σε διάφορες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις. 

 

Βιώσιμες αρχές στην πράξη

Η Βιωσιμότητα είναι στην καρδιά της εταιρικής κουλτούρας της Toyota Material Handling Europe και στις προτεραιότητές της. Η αλλαγή σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί ένα από τα περισσότερα 200 project στα οποία επενδύει με στόχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την μείωση των εκπομπών. Μαζί, αυτά τα project έχουν επιτρέψει σε όλον τον Ευρωπαϊκό οργανισμό να μειώσει τις εκπομπές CO2  κατά 29% από το 2012. Το πρόγραμμα ενέργειας έχει επιτύχει μείωση 10% στην κατανάλωση ενέργειας, συνεισφέροντας παράλληλα σε περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα.

Άλλοι μεγάλοι παράγοντες που συνεισφέρουν περιλαμβάνουν το εταιρικό πρόγραμμα για επίτευξη πιστοποίησης ISO 50001 από όλες τις εταιρείες εντός του οργανισμού μέχρι το 2025, και η εγκαθίδρυση του πρώτου εργοστασίου της βιομηχανίας μας με μηδενικές εκπομπές, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2020, πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Η εγκατάσταση στο Mjölby της Σουηδίας, τροφοδοτείται από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, τηλεθέρμανση και υγρό βιοκαύσιμο, επιτυγχάνοντας μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα  τόσο στις δραστηριότητες της εγκατάστασης αλλά και στην ενέργεια που λαμβάνει από προμηθευτές. Έχοντας επιτύχει αυτό, θέτει το παράδειγμα ενός νέου συστήματος παραγωγής έτοιμο για το μέλλον το  οποίο ενοποιεί τη βιωσιμότητα με την οικονομική ανάπτυξη.

Τα επόμενα ορόσημα στην πορεία της βιωσιμότητας της Toyota Material Handling Europe περιλαμβάνουν την πιστοποίηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισής της σε όλες τις εταιρείες εντός του οργανισμού και δουλεύοντας στενά με πελάτες και προμηθευτές στηρίζοντας ο ένας τον άλλον στην μείωση εκπομπών και δημιουργώντας αλυσίδες εφοδιασμού μηδενικών εκπομπών.  Ενθαρρύνουμε όλους τους συνεργάτες μας να συμμετάσχουν με την Toyota Material Handling Europe κάνοντας την μετάβαση σε ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας