Η Τoyota Industries Corporation επιλέχθηκε από την CDP για την A-list 2019

Η Toyota Industries Corporation (TICO) επιλέχθηκε για την A-List, τη μέγιστη βαθμολόγηση σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την CDP για την κλιματική αλλαγή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Toyota Material Handling Europe, το ευρωπαϊκό τμήμα στην διαχείριση υλικών, έχει ολοκληρώσει δραστηριότητες για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής.

Η Toyota Material Handling Europe συμβάλλει συνεχώς στην επίτευξη των στόχων της Toyota Industries Corporation για το διοξείδιο του άνθρακα. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση ουδέτερου βιοαερίου στην Toyota Material Handling Manufacturing Σουηδίας στο Mjölby, η οποία πέτυχε μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2019. Το εργοστάσιο είναι το πρώτο από τον όμιλο TICO που το πετυχαίνει αυτό και έχει βραβευτεί από την Tekniska Verken ως βιώσιμη εταιρεία του έτους για τις πολλές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει.

H Toyota Material Handling Europe αποδεικνύει πως η τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα μπορεί να είναι διαθέσιμη και οικονομικά προσιτή για τις εταιρείες πελατών που είναι πρόθυμες να καινοτομήσουν. Η λήψη της υψηλότερης βαθμολογίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνει ότι αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν αναγνωριστεί.

"Στην Έκθεση Αειφορίας 2019, αναφέραμε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις εσωτερικές λειτουργίες (εργοστάσια και εταιρείες πωλήσεων) στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά μηδέν % από το 2012. Ταυτόχρονα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 54% την ίδια περίοδο, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς περαιτέρω μείωση. Για παράδειγμα, δεσμευόμαστε να αγοράσουμε το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από το 2020 και μετά. "Αυτό θα μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές κατά 15%", αναφέρει  ο Tom Schalenbourg, Sustainable Development Director της Toyota Material Handling Europe.

Το Έκτο Σχέδιο Δράσης της Toyota Industries για το περιβάλλον

Ο όμιλος Toyota Industries Group διαμόρφωσε την "ιδανική κατάσταση του το 2050" τον Μάρτιο του 2016 και ενοποίησε τις δραστηριότητες του για πέντε χρόνια από το FY2017 έως το FY2021 στο "Έκτο Σχέδιο Δράσης για το Περιβάλλον", το οποίο εφαρμόζει επί του παρόντος.

Η επιχείρηση αναλαμβάνει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες βάσει του ανωτέρου σχεδίου:

1. Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 10% έως το FY2021 σε σύγκριση με το FY2006 (Toyota Industries)

2. Μείωση της βασικής μονάδας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 26% έως το FY2021 σε σύγκριση με το FY2006 (Toyota Industries Group) 

3. Κατανόηση και μείωση των κινδύνων που συνδέονται με τους υδάτινους πόρους σε κάθε μονάδα παραγωγής.

Στο μέλλον, Η Toyota Industries Group θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην κλιματική αλλαγή ως βασικό ζήτημα. Επιπλέον, η εταιρεία θα συμβάλει στην υλοποίηση μίας βιώσιμης κοινωνίας μέσω παγκόσμιων δραστηριοτήτων διατήρησης του περιβάλλοντος.

Οι βαθμολογίες της CDP ανακοινώθηκαν επίσημα στις 20 Ιανουαρίου στο CDP 2019 Japan Report Launch. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο δελτίο τύπου της Toyota Industries Corporations

Πληροφορίες για τη CDP

Η CDP είναι μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2000 και προωθεί τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και την προστασία των υδάτινων πόρων και των δασών από εταιρείες και κυβερνήσεις. Το 2019, η CDP διεξήγαγε έρευνες και αξιολογήσεις μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών για λογαριασμό 525 θεσμικών επενδυτών (σύνολο ενεργητικού υπό διαχείριση: 96 τρισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.) και 125 εταιρειών και οργανισμών (συνολικά έξοδα προμηθειών: 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.).