Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ

Toyota Logiconomi στη Σουηδία

Toyota Logiconomi: σύμπραξη για το μέλλον

Στις 31 Ιανουαρίου 2018, η Toyota Material Handling Europe φιλοξένησε το πρώτο Συνέδριο Logiconomi στο Mjölby της Σουηδίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από ηγετικές Ευρωπαϊκές εταιρίες, οι οποίοι συνεργάστηκαν ώστε να αναγνωρίσουν τις μελλοντικές ανάγκες των logistics σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον.

Logiconomi

«Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις στην τεχνολογία των logistics, και η συνεργασία με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης είναι ζωτικής σημασίας για να το πετύχουμε αυτό. Είναι μια συνεχής διαδικασία για εμάς – το ονομάζουμε Logiconomi», εξηγεί ο Matthias Fischer, Πρόεδρος και CEO της Toyota Material Handling Europe. Το πρώτο Συνέδριο Logiconomi πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στο Mjölby της Σουηδίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιό της εταιρίας. Το συνέδριο έφερε σε επαφή ηγετικές φυσιογνωμίες των logistics από όλους τους κλάδους (παραγωγής, λιανικής και χονδρικής πώλησης, διανομής κλπ) από δεκαέξι (16) Ευρωπαϊκές χώρες. Το συνέδριο συνέπεσε με την έκθεση R&D της Toyota, η οποία συνήθως προβάλλεται μόνο στο προσωπικό και στους προμηθευτές της εταιρίας, δίνοντας έτσι σε επιλεγμένους πελάτες την δυνατότητα να πάρουν μια κρυφή ματιά.

Toyota Logiconomi

Συνεργασία

«Η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας», συνέχισε ο Fischer «και θεωρούμε ότι πρέπει να ακούμε στα αρχικά στάδια κάθε διαδικασίας τις πολύτιμες συμβουλές και το feedback των πελατών μας. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ευρωπαλέτας, την οποία αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους Σιδηρόδρομους Σουηδίας το 1940. Ήταν ένα ταιριαστό παράδειγμα συνεργασίας από τα αρχικά στάδια για την μείωση του χαμένου χώρου σε containers. Αλλά φυσικά σήμερα, η τεχνολογική επανάσταση ζητάει να αναλάβουμε περισσότερες προκλήσεις και ευκαιρίες.»

Κύρια Σημεία

Το συνέδριο περιλάμβανε σημαντικούς ομιλητές, όπως ο Dr Patrick Dixon, leading futurist ο οποίος ξεκίνησε το συνέδριο αναλογιζόμενος την ταχύτητα αλλαγής στις προσδοκίες των ανθρώπων. Ο Randall van Poelvoorde έδειξε τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο των robotics και τεχνητής νοημοσύνης, και ο Πρόεδρος της Volvo Venture Capital, Per Adamsson, εξήγησε πως η συνεργασία και οι τεχνικές συμπράξεις βοήθησαν την Volvo να χρησιμοποιήσει τηλεματική τεχνολογία στα οχήματά της.

Logiconomi Toyota

Logistics του μέλλοντος

Το συνέδριο έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουν μερικές από τις τελευταίες εξελίξεις της Toyota Material Handling Europe στους τομείς του αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένων των ιδεών robotics από την «αδερφή» εταιρία της Toyota, Vanderlande. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν μελλοντικά σενάρια διαχείρισης υλικών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη – γνωστά και ως ‘A.I. Team Logistics’, ενώ οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και για τις ενεργειακές εξελίξεις, όπως για τις τελευταίας τεχνολογίας μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ένα ακόμα κύριο σημείο του συνεδρίου ήταν τα τηλεματικά συστήματα, όπου η Toyota έχει ηγετική θέση στην αγορά με περισσότερα από 50,000 «έξυπνα» μηχανήματα συνδεδεμένα και σε πλήρη χρήση, καθώς και για τις τεχνολογίες «νέας γενιάς» που θα κάνουν εφικτό το προγραμματισμένο «flash-servicing».

Lean logistics

Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό του συνεδρίου ήταν η ευκαιρία των συμμετεχόντων να δουν πως οι αυτοματισμοί εισάγονται στα εργοστάσια της Toyota, για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα του Toyota Production System – το οποίο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του προγράμματος ‘Lean Logistics’. «Έχουμε μεγάλη και ισχυρή φήμη για τον lean τρόπο σκέψης μας», συνεχίζει ο Fischer, «και θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τον τρόπο σκέψης μας, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην εξάλειψη των αποβλήτων, την αποτροπή τραυματισμών και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό το συνέδριο μας βοήθησε να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να λάβουμε πολύτιμο feedback και να μοιραστούμε τον lean τρόπο σκέψης μας με τους πελάτες μας.»

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Shadows of a Swarm truck

Η τεχνολογία του μέλλοντος

Οι έξυπνες διαδικασίες logistics και η φιλοσοφία Logiconomi σας παρέχουν λύσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα και παρουσιάζουν το όραμά μας για το μέλλον. 

Διαβάστε περισσότερα >
Picture of text on whiteboard

The Toyota Way

Αποστολή μας είναι να σας παρέχουμε εξαιρετική απόδοση στις διαδικασίες διαχείρισης υλικών σας, και για τον λόγο αυτό, εφαρμόζουμε ένα σύνολο αξιών που ονομάζεται «the Toyota Way».

Διαβάστε περισσότερα >

Σύστημα Παραγωγής της Toyota

Εφαρμόζουμε τη μέθοδο λιτής παραγωγής στην παραγωγή μας και λειτουργούμε σύμφωνα με ένα σύστημα έλξης (pull), το οποίο σημαίνει ότι παράγουμε μόνο ό,τι παραγγέλνετε.

Διαβάστε περισσότερα >