Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ

Η Toyota Industries Corporation εξαγόρασε την Vanderlande

Δημιουργώντας μαζί έναν παγκόσμιο κορυφαίο προμηθευτή για όλες τις λύσεις διαχείρισης υλικών

Η Toyota Industries Corporation (TICO) υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Vanderlande - ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών logistics στα αεροδρόμια, καθώς και ως κορυφαίος προμηθευτής αποθηκών - από τον σημερινό ιδιοκτήτη της εταιρείας NPM Capital.

Η συναλλαγή υποδηλώνει τη στρατηγική φιλοδοξία της TICO να αυξήσει την παρουσία της στην αυτοματοποιημένη διαχείριση υλικών. Ακολουθεί την πρόσφατα ανακοινωθείσα επέκταση της Βόρειας Αμερικής με την εξαγορά της Bastian Solutions LLC και την περαιτέρω εδραίωση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της TICO για ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση υλικών.

Η Vanderlande, που ιδρύθηκε το 1949 και εδρεύει στο Veghel της Ολλανδίας, έχει προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 105 χώρες με τοπική παρουσία σε 30 από αυτές. Η Vanderlande, βασιζόμενη σε καινοτόμα συστήματα και το έξυπνο λογισμικό, παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε καλή θέση για το μέλλον με στενές σχέσεις εργασίας με υψηλού επιπέδου πελάτες.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της TICO και ο ορισθείς Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vanderlande, ο κ. Norio Wakabayashi, λέει: "Η Vanderlande συμπληρώνει την τρέχουσα προσφορά μας παρέχοντας μια ολοκληρωμένη σειρά ολοκληρωμένων λύσεων αυτοματοποιημένης διαχείρισης υλικών. Βλέπουμε επίσης μια ισχυρή στρατηγική αντιστοιχία στα εκτεταμένα δίκτυα πωλήσεων και υπηρεσιών μας. Η εξαγορά αυτή δημιουργεί μια ακόμα ισχυρότερη παγκόσμια κάλυψη σε όλες σχεδόν τις αγορές που έχουν ανάγκη από αυτοματοποίηση."

"Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vanderlande, Remo Brunschwiler, προσθέτει:" Η Vanderlande είναι στην ευχάριστη θέση να αποκτηθεί από έναν τόσο επιτυχημένο στρατηγικό εταίρο. Η οικονομική ισχύς πίσω από το TICO και η παγκόσμια παρουσία του θα βοηθήσουν την εταιρεία μας να συνεχίσει τη στρατηγική της για βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NPM Capital, Bart Coopmans, καταλήγει,

"Η NPM Capital έχει επικεντρωθεί μακροπρόθεσμα σε σχέση με την επένδυση στη Vanderlande από την αρχή του 1988. Υποστηρίζουμε συνεχώς τις επενδύσεις στην οργάνωση και τις τεχνολογικές δυνατότητές της με αποτέλεσμα τις σημερινές ηγετικές θέσεις της Vanderlande. Η είσοδος της Toyota ως ισχυρού στρατηγικού μετόχου θα επιτρέψει στην Vanderlande να κάνει το επόμενο βήμα στην αναπτυξιακή τροχιά της."

Η εξαγορά εγκρίθηκε πλήρως και υποστηρίχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εργασίας της Vanderlande. Η Vanderlande θα διατηρήσει το όνομά της και την εταιρική της ταυτότητα, καθώς και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της ως ανεξάρτητη οντότητα από τις ίδιες τοποθεσίες παγκοσμίως. Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και το κλείσιμο αναμένεται κατά το 2ο τρίμηνο του 2017.

1. Επισκόπηση αγοράς

Μέθοδος εξαγοράς: Απόκτηση του 100% των μετοχών μέσω θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κόστος: 1,16 δισ. Ευρώ
Προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης: Q2 2017

2. Εταιρική περιγραφή
Vanderlande: Η Vanderlande είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς για την αυτοματοποίηση διαδικασιών logistics με προστιθέμενη αξία στα αεροδρόμια και στην αγορά των δεμάτων. Η εταιρεία είναι επίσης κορυφαίος προμηθευτής λύσεων αυτοματοποίησης διαδικασιών για αποθήκες στο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, της λιανικής πώλησης τροφίμων και της μόδας.

Ως εκ τούτου, 12 από τις 20 πρώτες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης και πολλές επιχειρήσεις διανομής έχουν ήδη δείξει εμπιστοσύνη στις αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις της Vanderlande. Τα συστήματα διαχείρισης αποσκευών της εταιρείας μεταφέρουν 3,2 δισεκατομμύρια αποσκευές ανά τον κόσμο ανά έτος, δηλαδή 8,8 εκατομμύρια ανά ημέρα. Τα συστήματά της είναι ενεργά σε 600 αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων 14 από τα 20 κορυφαία στον κόσμο. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια πακέτα (300 πακέτα ανά δευτερόλεπτο) ταξινομούνται καθημερινά με τα συστήματά τους, τα οποία έχουν εγκατασταθεί για τις κορυφαίες εταιρίες αποστολής δεμάτων στον κόσμο.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και των ανταγωνιστικών θέσεων των πελατών της. Μέσω στενής συνεργασίας, επιδιώκει τη βελτίωση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της και την επέκταση των υλικοτεχνικών της επιτευγμάτων. Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων λύσεων της Vanderlande - καινοτόμα συστήματα και έξυπνο λογισμικό - έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση μιας γρήγορης, αξιόπιστης και αποδοτικής τεχνολογίας αυτοματισμού.

Η Vanderlande ιδρύθηκε το 1949 και έχει περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους, όλοι δεσμεύονται να προωθήσουν τις επιχειρήσεις των πελατών της σε διάφορες τοποθεσίες σε κάθε ήπειρο. Με συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, έχει καθιερώσει μια παγκόσμια φήμη τις τελευταίες έξι δεκαετίες ως ένας εξαιρετικά αξιόπιστος συνεργάτης για την αυτοματοποίηση διαδικασιών logistics με προστιθέμενη αξία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τα προϊόντα και την τεχνολογία της, καθώς και ευκαιρίες σταδιοδρομίας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.vanderlande.com.

3. Περίληψη εταιρειών της Toyota Industries Corporation

Η Toyota Industries Corporation (TICO) ιδρύθηκε το 1926 στην Ιαπωνία ως κατασκευαστής αυτόματων αργαλειών. Από τότε η TICO έχει επεκτείνει το πεδίο των επιχειρηματικών της τομέων και αυτή τη στιγμή διεξάγει 6 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στην επιχείρηση διαχείρισης υλικών, σύμφωνα με τη δομή διαχείρισης της Toyota Material Handling Group (TMHG), οι βάσεις παραγωγής και οι διανομείς πωλήσεων που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο συνδυάζουν τη δύναμή τους. Η TMHG έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς από το 2001.
Όνομα εταιρείας: Toyota Industries Corporation
Προσφορά αγοράς: Αυτόματους αργαλειούς, συμπιεστές κλιματισμού αυτοκινήτων, αυτοκίνητα, κινητήρες, ηλεκτρονικά και υλικά διαχείρισης υλικών.
Όγκος πωλήσεων: 16,8 δισ. Ευρώ (2016) *
Εργαζόμενοι: Περίπου 51.500 (2016)Ιστοσελίδα: www.toyota-industries.com

* Το οικονομικό έτος 2016 αναφέρεται στη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2016. Τα στοιχεία για το ευρώ μεταφράζονται από το γεν, μόνο για λόγους ευκολίας, με την συναλλαγματική ισοτιμία του οικονομικού έτους.