Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ

CeMAT 2018 ΣκέψοΥ Όπως η Toyota

THINK : LIKE : TOYOTA στη CeMAT 2018

Ανόβερο, Γερμανία, 23 Απριλίου 2018 - THINK: LIKE: TOYOTA ήταν το θέμα της Toyota Material Handling Europe στη CeMAT 2018. Το όνομα Toyota είναι συνώνυμο του lean τρόπου σκέψης, ο οποίος βασίζεται στο παγκοσμίως γνωστό Toyota Production System, το οποίο χρησιμοποιείται ως παράδειγμα αποτελεσματικότητας και ποιότητας στην παραγωγή. Στην έκθεση της CeMAT 2018, η Toyota παρουσίασε πως εφαρμόζει το lean-thinking στον τρόπο που προσεγγίζει τα logistic operations, ενώ παρουσίασε και νέα προϊόντα και ιδέες για το μέλλον

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Norman Memminger, Managing Director, Toyota Material Handling Deutschland; Ralph Cox, Senior Vice President, Marketing and Sales, Toyota Material Handling Europe; Matthias Fischer, President and CEO, Toyota Material Handling Europe; Terry Unnai, Chairman, Toyota Material Handling Europe; Kazue Sasaki, President, Toyota Material Handling Group

 

«Η εταιρία μας φημίζεται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της στις παραγωγικές διαδικασίες, και το Toyota Production System χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως πρότυπο από άλλες εταιρίες με γραμμές παραγωγής, σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους», εξηγεί ο Matthias Fischer, President και CEO της Toyota Material Handling Europe. «Χρησιμοποιούμε τις ίδιες αρχές και τις εφαρμόζουμε στις διαδικασίες των logistics, με τους ίδιους στόχους – εξάλειψη κόστους, ζημιών και ελλείψεων (waste), μέγιστη προστιθέμενη αξία και συνολική ποιότητα, που σημαίνει τα σωστά αγαθ.ά, στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε μαζί με τους πελάτες μας, να μοιραστούμε τον τρόπο σκέψης μας και να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους σε κάθε στάδιο των διαδικασιών τους – εξού και το θέμα μας «Think : Like : Toyota»

Τεχνικός χρησιμοποιεί το T-stream

Συνδεσιμότητα

Ένας χώρος συνδεσιμότητας παρουσίαζε πως η Toyota έχει ήδη χτίσει και θέσει σε λειτουργία έναν στόλο 60,000 «έξυπνων» μηχανημάτων, με περίπου 250,000 χειριστές καταχωρημένους στη πλατφόρμα I_Site. Επίσης, στην έκθεση της CeMAT, η Toyota ανακοίνωσε μια τεράστια νέα πρωτοβουλία, που θα επιταχύνει ραγδαία την χρήση «συνδεδεμένων» μηχανημάτων στα Ευρωπαϊκά logistics operations. Η Toyota επιβεβαίωσε πως από το φθινόπωρο του 2018, όλα τα ηλεκτρικά μηχανήματα αποθήκης θα παράγονται και θα παραδίδονται με εγκατεστημένο σύστημα τηλεματικής. Με αυτό το τρόπο, οι πελάτες της Toyota θα μπορούν να απολαμβάνουν τα προνόμια που τους δίνουν τα συστήματα τηλεματικής, καθώς με ένα απλό συμφωνητικό data-sharing θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βασικά δεδομένα χρήσης και λειτουργίας των μηχανημάτων τους. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη συνδεσιμότητα, όπως το ‘T-Stream’, η νέα κινητή εφαρμογή των τεχνικών της Toyota, που παρουσιάζει τα δεδομένα των συνδεδεμένων μηχανημάτων στον τεχνικό, δίνοντάς του έτσι την δυνατότητα να προβλέψει έγκαιρα τι service θα χρειαστεί το μηχάνημα, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που θα είναι εκτός λειτουργίας. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία μαζί με την Toyota παρουσιάσανε νέες εξελίξεις και εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, όπως Επαυξημένη Πραγματικότητα (augmented reality) ως εργαλείο υποστήριξης τεχνικών. Ο χώρος συνδεσιμότητας περιλάμβανε επίσης παρουσίαση του νέου συστήματος διαχείρισης αυτοματοποιημένων διαδικασιών – T-ONE – το οποίο χρησιμοποιείται για βελτιστοποίηση των διαδρομών που ακολουθούν τα αυτόματα μηχανήματα, με στόχο της μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Αυτόματα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα από τη Toyota

Αυτοματισμοί

 

Ιδιαίτερη έμφαση στη CeMAT 2018 δόθηκε και στους αυτοματισμούς, ενώ υπήρχε και αναπαράσταση των αυτοματισμών που έχει ήδη εισάγει η Toyota στα εργοστάσιά της. Η Toyota χρησιμοποιεί περισσότερα από 16,500 μηχανήματα σε περισσότερα από 650 εργοστάσια παγκοσμίως, δίνοντάς της έτσι τεράστια εμπειρία στον σχεδιασμό των lean logistics. Μερικά από τα αυτόματα μηχανήματα που παρουσιάστηκαν ήταν το TAE500, το μηχάνημα στοίβαξης με Toyota Autopilot, καθώς και η ιδέα Toyota Swarm – η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 και τώρα αποδεικνύεται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση στον τρόπο εργασίας.

 

Ιόντα Λιθίου

Παρουσιάστηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο η Toyota προσεγγίζει τις μπαταρίες με τεχνολογία ιόντων λιθίου, ανιχνεύοντας τα lean στοιχεία της τεχνολογίας αυτής, και δείχνοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Toyota, η οποία πλέον παράγει η ίδια μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πλέον διαθέσιμες για όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα ανυψωτικών μηχανημάτων της Toyota.

Ομιλητής μπροστά στο κοινό του

Συνεργασία

Οι συνεργασία μεταξύ των εταιριών είναι πολύ σημαντική για την Toyota, γεγονός που φάνηκε και από τους καλεσμένους ομιλητές από τη Vanderlande, τη Microsoft, τη Heineken και τη Robot Experience οι οποίοι δώσανε σημαντικές ομιλίες κατά τη διάρκεια του Logiconomi Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Toyota καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η κύρια παρουσίαση του Logiconomi Forum έγινε από τον κύριο Sam Nomura από την Ιαπωνία, ο οποίος αποτελεί ηγετική μορφή στον lean τρόπο σκέψης της Toyota.

 

Και πολλά ακόμη

 Η Toyota παρουσίασε την ολοκαίνουρια σειρά ηλεκτρικών μηχανημάτων αντίβαρου Toyota Traigo80 6-8 τόνων, με νέο design και σύστημα μονής μπαταρίας, που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αλλαγή της, διευκολύνοντας έτσι εταιρίες-πελάτες που απαιτούν λύσεις για πολλές βάρδιες. Παρουσίασε επίσης ένα μεγάλο εύρος νέων ιδεών για μηχανήματα συλλογής παραγγελιών (order picking), που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε εφαρμογή, από ανεφοδιασμό εξαρτημάτων και μεταφορά τους στις γραμμές συναρμολόγησης, και ικανοποιούν μέχρι και τις απαιτήσεις ηλεκτρονικών (online) καταστημάτων. Οι λύσεις συλλογής παραγγελιών επεκτείνονται ακόμα περισσότερο με τις πλήρως αυτοματοποιημένες λύσεις αποθήκευσης και συλλογής που προσφέρει η Vanderlande. Άλλα εκθέματα περιλάμβαναν έναν χώρο Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) και επέτρεπε στους πελάτες να σχεδιάσουν και να οραματιστούν μια lean αποθήκη και μια lean γραμμή παραγωγής. Ο χώρος Εικονικής Πραγματικότητας έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να «επισκεφθούν» την αποθήκη του μέλλοντος, και ταυτόχρονα να πάρουν μια ιδέα του πως μπορούν να συνεργαστούν πολλά αυτόματα μηχανήματα για να πετύχουν μέγιστη βελτιστοποίηση, ελεγχόμενα από μία κοινή τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence): το A.I.TeamLogistics concept.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκευθείτε τη σελίδα: https://toyota-forklifts.gr/cemat-2018/

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Service technician servicing a Toyota truck

Service

Τα προγράμματα service μας εξυπηρετούν τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα μηχανήματα σας και προγραμματίστε τις εργασίες σας με απόλυτη εμπιστοσύνη!

Διαβάστε περισσότερα >
Shadows of a Swarm truck

Τεχνολογία του μέλλοντος

Οι έξυπνες διαδικασίες logistics ("Smart Logistics") και η φιλοσοφία Logiconomi σας παρέχουν λύσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα και παρουσιάζουν το όραμά μας για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα >

Σύστημα Παραγωγής της Toyota

Εφαρμόζουμε τη μέθοδο λιτής παραγωγής στην παραγωγή μας και λειτουργούμε σύμφωνα με ένα σύστημα έλξης (pull), το οποίο σημαίνει ότι παράγουμε μόνο ό,τι παραγγέλνετε.

Διαβάστε περισσότερα >