Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ

Smart Logistics Challenge - παραδώστε το αύριο

H Toyota και ο κλάδος διαχείρισης υλικών προάγουν φοιτητικό διαγωνισμό για να προσελκύσουν νέα ταλέντα

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διαχείρισης Υλικών (European Materials Handling Federation - FEM) και άλλες πέντε εταιρίες, η Toyota Material Handling Europe συμμετάσχει στον διαγωνισμό ‘The Smart Logistics Challenge’ – μια κοινή πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε για να συνδεθούν οι φοιτητές πανεπιστημίων με τον κλάδο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προωθήσουν τις ιδέες τους σχετικά με τις πιο συναρπαστικές τάσεις που μεταμορφώνουν τη βιομηχανία διαχείρισης υλικών.

Η Toyota Material Handling διοργανώνει φοιτητικούς διαγωνισμούς από το 2014 και σήμερα βρίσκεται στην φάση επιλογής των φιναλίστ του τρίτου διαγωνισμού Toyota Logistic Design Competition και του πρώτου Toyota Logistic Engineering Challenge. «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι για να ενθαρρύνουμε τα νέα ταλέντα να “κατεβάσουν” νέες ιδέες, να τους στηρίξουμε και να τους κάνουμε coaching, ενώ τους δίνουμε και την ευκαιρία να βιώσουν πως είναι να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον διαχείρισης υλικών. Τέτοιες πρωτοβουλίες εμπλουτίζουν τον τρόπο με τον οποίο μελετάμε τις μελλοντικές τάσεις και τις ανάγκες των πελατών, γεγονός που μας κάνει πολύ ενθουσιασμένους αφού θα διοργανώσουμε μαζί με την FEM αυτόν τον διαγωνισμό σε βιομηχανικό επίπεδο», αναφέρει ο κύριος Matthias Fischer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Material Handling Europe.

Γι’ αυτό το λόγο, η Toyota Material Handling Europe προσκαλεί όλους τους φοιτητές Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων να συμμετάσχουν στο Smart Logistics Challenge. Τα καλύτερα και πιο λαμπρά νεαρά μυαλά είναι ευπρόσδεκτα να γνωρίσουν τη βιομηχανία διαχείρισης υλικών καλύτερα και να επιτύχουν τον κοινό στόχο, να "παραδώσουν το αύριο".

Το Smart Logistics Challenge ζητά από τους φοιτητές να ασχοληθούν με μία από τις τρεις μελέτες περιπτώσεων (case studies): Ενεργοποιητές (Enablers) του ηλεκτρονικού εμπορίου*, Cobotics στα Logistics 4.0 ή Logistics σε μια οικονομία κοινής χρήσης (Sharing Economy). Οι φοιτητές θα πρέπει να αναπτύξουν λύσεις και ιδέες οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν στο μέλλον και την επίλυση προβλημάτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα?

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο φοιτητές μηχανικών σχολών (πολυτεχνικές σχολές) όσο και φοιτητές σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business), καθώς οι επιχειρήσεις πλέον απαιτούν ολοένα και πιο ολιστικό τρόπο σκέψης και ποικίλες δεξιότητες από τους ανθρώπους τους, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

«Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας ως βιομηχανική ένωση να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν τις συναρπαστικές ευκαιρίες που προσφέρονται στον κόσμο της διαχείρισης υλικών», εξηγεί ο Christophe Lautray, Πρόεδρος της FEM. «Δεδομένου ότι δεν είμαστε κλάδος με καταναλωτικά προϊόντα, είναι πιο δύσκολο για εμάς να προσεγγίσουμε αυτή τη σημαντική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, οι σημερινοί φοιτητές εκπροσωπούν το μέλλον όλων όσων κάνουμε - γι’ αυτό και έχω θέσει ως Πρόεδρος της FEM σε ύψιστη προτεραιότητα την εμπλοκή και αλληλεπίδραση με τα νέα ταλέντα. Και πιστεύω ότι ένας διαγωνισμός είναι ένας πολύ διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό».”

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018. Τριάντα (30) φιναλίστ θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο, όπου θα καθοδηγηθούν από ειδικούς του κλάδου προκείμενου να ολοκληρώσουν τις ιδέες τους.

Οι έξι (6) νικητές θα λάβουν αμειβόμενη πρακτική με μία από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, καθώς και μια VIP πρόσκληση για το συνέδριο της FEM - το κορυφαίο ευρωπαϊκό συνέδριο της βιομηχανίας διαχείρισης υλικών. Θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων που θα αναδείξει τα επιτεύγματά των νικητών μπροστά στους ηγέτες της βιομηχανίας, ενώ ειδικές εκδηλώσεις, όπως το γεύμα με τους CEO, το νυχτερινό gala καθώς και η πολιτιστική εκδρομή, θα κάνουν αυτό το ταξίδι μια μοναδική ευκαιρία για μια επιτυχημένη καριέρα σε έναν πολύ δυναμικό κλάδο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην σελίδα www.smartlogisticschallenge.eu και να συμμετάσχετε στην συζήτηση στα Social Media, χρησιμοποιώντας το #DeliverTomorrow.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Η Logiconomi προσέγγισή μας

Η Logiconomi προσέγγισή μας

Ένας πρωτοποριακός τρόπος σκέψης για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και οικονομικών διαδικασικών logistics, που περιλαμβάνει lean διαδικασίες, καινοτομίες και συνεργασίες.

Διαβάστε περισσότερα >
Shadows of a Swarm truck

Τεχνολογία του μέλλοντος

Οι έξυπνες διαδικασίες logistics ("Smart Logistics") και η φιλοσοφία Logiconomi σας παρέχουν λύσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα και παρουσιάζουν το όραμά μας για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα >
Smiling people in Toyota truck factory

Η ιστορία μας

Έχουμε περισσότερα από 100 χρόνια συνδυαστικής υπεροχής στη διαχείριση υλικών. Δείτε ορισμένα από τα ορόσημα της ιστορίας μας!

Διαβάστε περισσότερα >

Σύστημα Παραγωγής της Toyota

Εφαρμόζουμε τη μέθοδο λιτής παραγωγής στην παραγωγή μας και λειτουργούμε σύμφωνα με ένα σύστημα έλξης (pull), το οποίο σημαίνει ότι παράγουμε μόνο ό,τι παραγγέλνετε.

Διαβάστε περισσότερα >